sponset-reise-nyEgypt! Jeg smaker på navnet, og det smaker sol, varme, sand, kameler og pyramider! Lavpulsferie med andre ord!

Etter å ha svettet meg gjennom pyramider i Kairo, templer i Luxor, heteslag i Kongens dal og mange timer i buss, var tiden inne for å komme seg til kysten der Rødehavet lokket med sitt turkise vann, og både lopper og jeg hoppet endelig av glede!

Port Ghalib Egypt

Første dagen ved Rødehavet skal vi ombord på båt. Vi befinner oss i Port Ghalib og det er Colona Divers som tar oss med  ut på havet. Ikke før vi har fått båten på rett kjøl med snuta sørover, dukker det opp en stor gjeng med spinnerdelfiner. Vi har med oss en marinebiolog på båten som forteller oss at dette er en stor gruppe på 100-120 delfiner! Hun forklarer oss forskjellen på han og hunndelfiner, samt hvem som er ungdommene i flokken. Det var utrolig å stå helt foran på båten å nyte synet av disse sosiale og lekende delfinene!OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Egypt

Vi er heldigvis ikke så veldig mange på båten. Vår gruppe på 13 og de ansatte. Så vi hadde god plass. Etter ca 40 minutter ankrer vi opp og skal snorkle og dykke. Jeg har aldri dykket før, så for min del er det snorkling som gjelder i dag. Og for en verden du kan se fra en enkel dykkemaske! Fisker som er blå, grønne, gule, oransje, prikkede, stripede… you name it! Like nydelig er korallrevene som finnes i utallige farger og former. Jeg prøvde å finne Nemo, men han hadde gjemt seg veldig godt. En annen krabat som ikke gjemte seg like godt, var en stor dugong, eller sjøku. Den kom svømmende med stø kurs rett mot oss snorkeldyr. Jeg ble med ett ganske skeptisk og lurte på hvilken retning jeg skulle svømme, men den tok heldigvis en elegant bue rundt oss og svømte svært så bedagelig forbi. Den blunket så vidt med øynene og det var helt fantastisk å være bare noen få meter unna denne store minihvalrossen som jeg vil anta var ca 3 meter lang.

Foto: Niklas Funk, Colona Divers.

Det eneste du trenger av utstyr når du skal snorkle, er en dykkemaske, snorkel og et par svømmeføtter. Vannet er så salt at du ligger lett og flyter som en dupp. Når du har ligget lenge nok i vannet til at huden er som en rosin, da er det på tide å ta en pause. Opp i båten og matpause og ut igjen på nytt. Denne gangen så vi store skilpadder som enten lå på bunnen og sov eller svømte fredfullt rundt omkring. Marinebiologen hadde forklart hvordan vi skulle se forskjellen på de 3 typene som holdt til her: Green, Loggerhead og Hawksbill. I mitt tilfelle var jeg så opprømt over faktisk å være så nære, at jeg glemte helt å sjekke hvilke skilpadder vi hadde svømmende rundt oss.

Foto: Niklas Funk, Colona Divers.

Dagen etter fortsette bare moroa, men denne gangen fra stranden ved Abu Dabbab. Her var det mulighet for å prøvedykke for ferskinger. Jeg var ikke akkurat sen om å takke ja etter gårsdagens snorkleopplevelse, så da var jeg igang da. Vår dyktige instruktør, Hamada, forklarer grundig hvordan utstyret fungerer. Vi får på oss det grisetunge utstyret og undervannsverdenen er klar til å oppdages.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dykkerinstuktør Hamada er klar for å vise meg en ny verden og jeg bekrefter at alt er ok – mer enn ok faktisk!

Abu Dabbab, Egypt

Jeg syns det var mest rart å puste ut og inn gjennom munnen hele tiden. Etter hvert skjønte jeg også at det var mer enn nok luft i tanken, så pusten ble normalisert og jeg kunne begynne å nyte. I vann blir du helt vektløs og du er som en av fiskene i et gigantisk fargesprakende akvarium. Jeg hadde ikke sjangs til å memorere alle fiskene jeg så, og det var hypnotisk vakkert der nede under havoverflaten.

Foto: Niklas Funk, Colona Divers.

Hadde jeg tilbragt mye tid i omgivelser som dette, så hadde dykkelappen vært neste steg. Uten tvil! Dette koster 380 Euro hos Colona Divers og tar mellom 3 og 5 dager. Et prøvedykk koster 95 Euro og gir deg en god innføring og er en fin mulighet til å teste ut om dette er noe for deg.

Turen var en del av en nordisk pressetur i regi av Egypt Tourism Authority (ETA).

Previous articleTips til høsttur med barn i Oslomarka
Next articleTil snaufjellet på 2 timer fra Oslo

15 COMMENTS

  1. Godt det var hav i vente, hørtes varmt ut i byene – og 34 mann inn og ut av busser, det er gruppereisen din det 😉
    Men skulle gjerne vært med dere, tenkte det var mye moro i kulissene – :9

  2. Å utforske Rødehavet under vann høres ut som en fantastisk opplevelse! Jeg har litt vannskrekk selv (dersom jeg må oppholde meg under vann), men har så utrolig lyst å i alle fall prøve å dykke! Et introduksjonsdykk burde vel derfor passe bra? Det ser i alle fall veldig gøy ut 😀

    • I dette området holder det også massevis å bare snorkle. Tusenvis av fisker på relativt grunt vann og lyset som treffer så høyt er utrolig vakkert! Men er muligheten for et dykk der, er det bare å gripe sjangsen!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.