Hotel Fontainebleau ble bygget i 1954 og er ikke et hvilket som helst hotell, det er vel kanskje Miami Beach mest kjente hotell, både historisk og arkitektonisk. Det er designeren Morris Lapidus som står bak og sies og være hans mest betydningsfulle bygning og mesterverk i hans karriere.

Lapidus´ motto var «Less is a bore», så det er ikke vanskelig å se for seg at dette hotellet skilte seg ut med buede bygninger og flashy stil når det ble bygget. Garderoben hadde air-condition slik at minkpelsene ikke skulle bli ødelagt. Storhetstiden på 50-60-tallet huset den ene kjendisen etter den andre. Elvis, Marilyn Monroe, president John F. Kennedy, Frank Sinatra og Beatles – bare for å nevne noen.

Skjønnheten begynte å falme raskt og på 1970-tallet var glamouren borte. De fleste har vel sett Miami Vice og Don Jonson i aksjon mot narkotikaen? En av disse narkotikabandene drev virksomheten sin fra Fontainebleau og i 1978 ble hotelleieren slått konkurs. Hotellet holdt det fortsatt gående i de neste 30 årene, dog uten glam og glitter, og flere store filmer har hatt filminnspilling her. Scarface (1983), The Bodyguard (1992) og The Specialist (1994). En av episodene fra TV-serien Sopranos er også spilt inn her. Og for ikke å glemme Goldfinger med James Bond (denne var under glansperioden på 60-tallet).

I 2005 kom det nye eiere på banen og hele hotellet fikk en real ansiktsløftning. 3 år og en milliard dollar! I 2008 åpnet hotellet igjen med nå 1504 rom, 4000 kvm spa avdeling, 11 svømmebasseng og restauranter med verdenskjente kokker bak. Filminnspillinger ble nok igjen populært, for da jeg satt på flyet til Miami så jeg filmen «The Chef» (2014) og her dukket Fontainebleau opp igjen i flere scener. Supermodellen Elle Macpherson er forøvrig kona til hotelleieren Jefferey Soffer. Hvorvidt de tilbringer mye tid på hotellet er uvisst, men jeg så ikke snurten av dem under mitt opphold.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg ankom hotellet nærmere midnatt en torsdag kveld. Jeg kom rett fra flyplassen og det som møtte meg i lobbyen var nesten som et lite kultursjokk. Lobbyen på ca 1500 kvm var fullsatt med partykledde mennesker og det var som å trå inn i den mest hippe baren ever! Kanskje ikke så rart når Miami Beach´ mest kjente nattklubb tilhører hotellet. Prisen for å komme inn på nattklubben var noe i overkant; 80 dollar for menn og 65 dollar for damene!

Vi hadde fått et standard rom. Jeg hadde igrunn litt store forventninger til dette hotellet, og ble bittelitt skuffet da utsikten var mot baksiden. Så jeg valgte å oppgradere rommet til et med havutsikt. Rommet var det samme, det var bare høyere opp og med veranda. Og jeg elsker utsikt, det bare gjør noe med meg.

 

Siden november er høysesong, ble det derfor også bra med folk rundt bassenget. Du ligger litt som sild i tønne. Du kan også reservere større senger og få med vann (fra Voss!) på kjøpet! Du kan også leie egne sofagrupper der du har din egen TV(!).

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHelgene er tydeligvis veldig populære. Vi var ved bassengområdet en søndag formiddag, og etterhvert som klokka gikk, økte volumet på høytaleren og barene hadde full trøkk. Høy champagneføring her.

Det er også en strand rett utenfor hotellet, men siden vi hadde 2 dager med regn og vind, så var etterdønningene etter dette såpass store med mye bølger og mye søppel i vannet, så det var ikke så fristende å bade her. På denne delen av Miami Beach, som heter North Beach, er stranda mye smalere. På South Beach kan du se biler patrulere opp og ned, folk som løper og sykler. Dette er ikke mulig på North Beach, så det er derfor det også er mye roligere her. Løping er forsåvidt fullt mulig hvis du ønsker en litt mer slitsom joggetur enn normalt. Regn med støle legger dagen derpå! Er du mer av den typen som liker å trene i godt aircondition-avkjølte rom, så huser dette hotellet et gigantisk og fancy treningsstudio. Og du kan trene med en flott utsikt over bassengomårdet og stranda.

OLYMPUS DIGITAL CAMERASkulle du bli sliten av å slikke sol, så er det igrunn perfekt å bare bevege seg inn i SPA-avdelingen og bli der noen timer. 4000 kvm er satt av til å bare nyte. Nå høres jeg sikkert skikkelig bortskjemt ut, men jeg må si at SPA avdeling skuffet meg bittelitt. Det er store, flotte områder du kan slappe av på, men det er ikke så veldig mange fasiliteter du kan benytte deg av. Det er en deilig «Blue Rain» dusj der du ligger på en benk og nyter en relativt kraftig regnskyll i behagelig temperatur, en «Rain Tunnel» der du har den samme effekten bare at her må du stå/gå. Ellers har du en dampbadstu og mineral-boblebad. Selv om jeg har vært på bedre SPA avdelinger her hjemme i Norge, var det absolutt verdt å tilbringe litt tid her. Som gjest betaler du 25 dollar for inngangen. Bestiller du en behandling utenom, er inngang inkludert.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAFor å komme deg ned til South Beach, kan du enten ta en 10-minutters taxi tur (10-12 dollar) eller gå langs boardwalken. Dette tar ca 40 minutter hvis du går rolig. For min del syns jeg det var perfekt med en liten gåtur i ny og ne, og kan absolutt anbefale å bo på Fontainebleau hvis du vil bo litt roligere på Miami Beach. Og er du allikevel en partyløve, så har du jo Miami´s hotteste nattklubb i samme bygg!

På dette hotellet la jeg merke til at det var alle aldersgrupper representert. Fra de unge, hippe partyløvene til barnefamilier. Du har det meste representert og det er flere gode, kjente restauranter på hotellet – dog med en relativt høy prislapp. Vi testet ut biffrestauranten Stripsteak by Michael Mina. Vi bestilte kun hovedrett og ett glass vin hver, og regningen kom på den nette sum på 200 dollar. Og med dagens høye kurs, kan jeg jo si at dette ble tidenes dyreste biff! (Vel, uten høy kurs er det fortsatt tidens dyreste biff).

Det er også et par butikker her og en enklere café som også serverer snacks og kaker.

2015-12-26_0020

Fointainebleu er nesten som et cruiseskip på land. Her har du alt du trenger på et sted. Personlig er dette hotellet litt for stort og upersonlig, men det er på den annen side et hotell det er morsomt å ha overnattet på.

Previous articleÅret 2014
Next articleJazzbyen New Orleans

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.