Med 4 døgn til rådighet, en leiebil og en god barndomsvenninne, var det meste klart for nye opplevelser på en ny destinasjon. Beskjeden fra meg til Kathrine, min venninne, var derimot ganske klar: jeg skal ikke tilbringe dagene mine på Gran Canaria på en solseng!

Gatemarked i fjellandsbyen San Mateo

Første morgenen spiser vi en lang og deilig frokost i leiligheten til Kathrine før vi pakker med oss tingene, lemper det inn i leiebilen og setter kursen til fjells. Kathrine husket fra en tur tidligere, at det var et stort marked i fjellandsbyen San Mateo. Jeg ser på kartet at det ikke er så langt fra Tejeda der vi skal bo, så det passer fint å legge inn et stopp der.

Det vi imidlertid ikke tenkte på, var at søndag er den store utfluktsdagen for de lokale på øya, og trafikken blir deretter. Vi snirkler oss innover mot fjellene og i høyden på smale og svingete veier. Jo mer vi nærmer oss San Mateo, jo saktere går køen. Google forteller meg at det er raskere å gå!

Etter dobbelt så lang tid som beregnet kommer vi til slutt frem til San Mateo. Vi finner overraskende nok en ledig parkeringsplass og tusler til markedet. Her er det boder med alt fra hjemmelagde smykker, til såper, vesker, krydder, kremer og lokale suvenirer. Det finnes også en stor, innendørs markedshall med kjøtt, fisk, ost, ferske grønnsaker, tørket frukt og nøtter og masse lokale spesialiteter. Vi stopper ved en matbod og kjøper en enkel tallerken bestående av nygrillet kjøtt og poteter. Så enkelt og så godt!

Overnatting på historiske Parador Cruz de Tejeda

Herfra kjører vi videre til vår overnatting de 2 dagene vi skal tilbringe i fjellet. Vi skal bo Parador Cruz de Tejeda. Hotellet tror jeg må ha den fineste beliggenheten i hele dette området. Fra terrassen kan du se Roque Nublo og hele Tejeda-dalen samt Pico del Teide som ikke bare er den høyeste fjelltoppen på naboøya Tenerife, men også den høyeste toppen i Spania.

Vi nyter et glass vin i solnedgang og trekker oss så inn til hotellets restaurant for å nyte en deilig middag.

Roque Nublo – selve symbolet på Gran Canaria

Vi våkner tidlig og får med oss en vakker soloppgang. Etter frokost kjører vi en liten tur ned til Tejeda for påfyll av vann og snacks. Dagens mål er Roque Nublo og kjører til parkeringsplassen som er ved starten av turen. Vi har valgt den korteste ruta opp til toppen. Den er bare 1,5 km og er lettgått. Naturen er nydelig og vi nyter utsikten flere steder på veien opp til toppen. Klokken er bare rundt 10:00, og det er nesten ingen andre på stien. Vi nyter naturen, stillheten og turen opp. Vi somler og tar både pauser og mange bilder underveis på turen. Når vi er på vei ned, møter vi flere og flere som er på vei opp og vi skjønner at dette er en populær dagsutflukt vekk fra strand og badeliv.

Les mer om denne turen her: Roque Nublo – en monolitt, 360 graders utsikt og selve symbolet på Gran Canaria

Den aller høyeste toppen – Pico de las Nieves

Vi bestemmer oss for å ta turen videre til den aller høyeste toppen på Gran Canaria, Pico de las Nieves på 1.949 moh. Den er likevel ikke så langt unna Roque Nublo. Vi følger skiltene og plutselig er vi på en liten parkeringsplass som er full av biler. Jeg lirker bilen inn til veikanten og oppdager at Pico de Nieves egentlig ikke er så spennende å besøke annet enn utsikten over til Roque Nublo som vi akkurat har besøkt.

Pico de las Nieves er i grunn alt annet enn hva man forventer av et høyt fjell. Her er området militært, så du kommer deg ikke engang til det høyeste punktet. Der er det rett og slett bygget et stort militært anlegg. I tillegg er dette en fjelltopp du kan kjøre til og hva er sjarmerende med det? Ikke et must see med andre ord.

Vi bruker derfor ikke så lang tid her, men bestemmer oss for å finne et litt mer sjarmerende sted der vi kan nyte medbragt matpakke. Vi kjører bare noen kilometere bortenfor Pico de las Nieves, men sliter med å finne en fin plass i le for vinden. Vi spiser matpakka i bilen i stedet og tar en kort spasertur for å nyte utsikten.

Flust av fine stier og utsiktspunkter

Vi kjører så videre tilbake der vi kom fra og enda videre vestover. Etter et lite stykke finner vi en parkeringslomme med nok en nydelig utsikt. Vi oppdager også en sti som går fra denne plassen, og velger å gå litt innover i skogen på denne. Vi går et lite stykke inn i en flott furuskog før vi tar en avstikker fra stien. Vi er på jakt etter utsikt og det tar ikke mer enn 5 minutter før den igjen dukker opp. Vi finner en stein og setter oss ned og nyter utsikten sammen med litt drikk og snacks. Også herfra kan vi se den karakteristiske klippen Roque Nublo.

Vel tilbake på hotellet, nyter vi SPA, middag, vin og gode samtaler om gamle dager.

Grottelandsbyen Guayadeque

Dagene flyr fort, og på min tredje dag på ferieøya Gran Canaria, tar vi turen innom grottelandsbyen Guayadeque på vei hjem. Grottelandsbyen er akkurat det det høres ut som det er. En landsby bestående av grotter. Og dette er ikke en laget turistattraksjon. Fra gammelt av bodde urinnbyggerne her i disse huleboligene som holdt dem varme om vinteren og kjølig om sommeren. Temperaturen inne i grottene er med andre ord stabile året gjennom. I dag har grottene blitt oppgradert med innlagt vann og elektrisitet, og boligene er fortsatt i bruk av den lokale befolkningen. Det er grønt og frodig i fjellsiden og det bugner av fargerike blomster. Dette er en populær utflukt, men det viktig å tenke på at her bor det folk. Vis hensyn og ikke tramp inn i de små ”hagene”.

Vi tar bilen og kjører videre veien innover i dalen og finner noen hyggelige restauranter på en fin topp med utsikt mot havet. Vi tar en runde før vi setter oss ned og nyter en lunsj bestående av lokale spesialiteter!

Vi kommer oss omsider ned til kysten igjen, og velger å kjøre den gamle hovedveien langs kysten. Her finnes det flere steder der du kan stoppe og nyte sjøbris og lufte tærne. Bølgene slår inn mot den steinete stranda, så dette er ikke det optimale stedet for en dukkert.

Min lille roadtrip avsluttes i Puerto Rico der min venninne bor. Etter 3 dager i fjellet ser jeg frem til å nyte den siste formiddagen vannrett liggende på en solseng… Jepp, helt riktig. Det er lov etter å ha fått min dose fjelluft på Gran Canaria. 4 dager er altfor lite, men det ga meg i hvert fall en liten smak av ferieøya Gran Canaria.

Tips til valg av leiebil

Å reise rundt på oppdagelsesferd med leiebil, gir en egen form for frihet. Du kan stoppe der du vil, du kan stoppe når du vil og ofte endres ruta du kanskje hadde planlagt. Bilferie er en ferieform jeg setter mer og mer pris på.

Mine kriterier for valg av leiebil, varierer litt med valg av destinasjon. Skal man kjøre lange strekninger og kanskje over flere dager, ville nok en stor bil med mye komfort hatt høyt prioritet. På en slik type reise som på Gran Canaria, skulle vi ikke kjøre så mange mil hver dag og veiene er både smale og svingete, så da var det mer praktisk med en liten bil og aller helst automatgir.

En annen ting er prisen på leiebilen. Hvorfor skal det alltid variere så mye? Ofte er det fordi det er så mange forskjellige leiebetingelser der ute. Hva er inkludert? Hvilken forsikring har du? Trenger jeg GPS? Hvor langt kan jeg kjøre uten at det koster noe.

Bruk en søketjeneste

Ved å bruke leiebilpriser.no, får du en oversikt over hva som finnes av tilbydere på din destinasjon. Leiebilpriser.no er rett og slett en søketjeneste der du gratis og uforpliktende kan lete igjennom tilbud fra 2000 ulike selskaper. Her kan du altså få et skreddesydd tilbud som passer akkurat deg.

De tilbyr gratis avbestilling, gratis endring, ingen gebyrer når du betaler med kort og også hjelp ved motorstopp.

I mitt tilfelle la jeg inn kriterier som at jeg skulle hente bilen ved terminalen, jeg ville ha full tank og også levere den med full tank, bilen skulle ha automatgir samt at det var fri kjørelengde. Jeg krysset også av for den størrelsen på bilen jeg ønsket, som i dette tilfelle var i kategorien kompakt. Etter å ha krysset av disse kriteriene, fikk jeg tilbud fra ca. halvparten av firmaene som var opplistet som leverandører av leiebil på Gran Canaria. Prisene varierte fra ca. 160,- kr per dag til over 500,- per dag.

Den avgjørende faktoren for valg av leiebilen, var nok at det sto at jeg garantert ville få ny bil og at ekstra sjåfør var inkludert i prisen. Prisen var også innafor mitt budsjett. Jeg brukte derfor ikke søkemotoren leiebilpriser.no fordi jeg skulle finne den aller billigste bilen jeg kunne få tak i, men det beste tilbudet etter at jeg hadde satt mine kriterier.

Når du så har valgt bil, må du bestemme deg for om du vil ha forsikring. Du får alltid en minimumsforsikring i leien, men her er det alltid noe med liten skrift. Jeg liker å kjøre bekymringsfritt og har derfor alltid ekstra forsikring. Den ekstraforsikringen leiebilpriser.no tilbyr sine kunder, er refusjon av egenandel ved skade og tyveri, skader på dekk, vinduer, speil og hjul, samt dekning for nøkkel og personlige eiendeler. Forsikringen får du gjennom et eksternt forsikringsselskap.

NB! Det kan være at du har denne ekstraforsikringen gjennom ditt eget forsikringsselskap eller via ditt kredittkort, så sjekk dette opp før du betaler for denne ekstra forsikringen. Dobbeltforsikring er ikke nødvendig!

Jeg fikk allikevel et ytterligere tilbud rett fra leiebilfirmaet da jeg skulle hente bilen, om jeg ville betale ytterligere 10 Euro per dag i en superduper forsikring. Bare vær obs på at leiebilfirmaene nesten alltid skal prakke på deg mer forsikring, så ha en klar mening om dette før du henter bilen. Jeg vet liksom ikke helt hva mer jeg skulle vært forsikret mot, så jeg takket pent nei.

Så – da er det bare tut og kjør da! God tur!

Er bilferie en type ferieform som du kunne tenke deg? Eller er det kanskje allerede en av dine favoritter? 

Previous articleReiseåret 2018
Next articleHippe og kule Wynwood Art District i Miami

2 COMMENTS

  1. Dette innlegget passet meg perfekt nå! To uker til jeg drar til øya nå, og har bestemt meg for å leie bil hvertfall én dag (om ikke to) for å kjøre rundt i fjellene. Vi skal bo på sørkysten, så må absolutt ha noen avstikkere vekk fra alle sydenhotellene, tenker jeg. Naturen ser jo kjempeflott ut, og spennende å lese om den grottelandsbyen.

    • Hei Renate! Så bra timing da! Ja, kom deg vekk fra sild-i-tønne strendene og utforsk den vakre naturen på Gran Canaria! Her skulle jeg gjerne vært mye lenger! God tur til Gran Canaria! Gleder meg til å lese om opplevelsene dine!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.