Et av våre siste stopp på reise i Peru, var havnebyen Puno. Dette er et naturlig sted å overnatte for deg som skal besøke Titicacasjøen. Mer om både Puno og Titicacasjøen kommer etterhvert, men nå skal jeg fortelle deg om et litt annerledes barbesøk. Nemlig en tur til Pacha Molecular Bar. Som navnet så fint tilsier, en molekylbar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERABaren som ligger i en av de travle hovedgatene i Peru, er i grunn en helt vanlig bar med koselige sofagrupper, biljardbord, blinkene diskokule og musikk ala dagens listepop. Det er først når du kommer til baren og du skal bestille en drink, du skjønner at de har litt mer på menyen enn de tradisjonelle barene. Flere av drinkene serveres i reagensrør, du vet disse lange, tynne rørene vi brukte i kjemitimen på barneskolen. Jeg tror faktisk ikke jeg har vært borti disse rørene siden den gang!

To av drinkene vi bestiller, lages i disse reagensrørene. Den ene er fylt med små kuler som popper i munnen når du tygger på de. Men det morsomste er når de heller på nitrogen og drinken din virkelig våkner til liv med masse røyk. Det er på dette punktet jeg lurer på hvor smart det er å drikke denne labb-cocktailen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERADen kanskje aller mest spesielle ”drinken” var Mohito servert som små baller med en gelehinne. Ikke snakk om å nippe til drinken sin her nei. Her må du ta hele denne gelekula inn i munnen og tygge den i stykker – og boof!!! Det blir en liten eksplosjon med andre ord.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKanskje det er dette jeg skal servere neste gang jeg har gjester? Mon tro om det er et laboratorie jeg da må investere i, og ikke en bar?

Ta gjerne turen hit om du er i Puno. Pacha Molecular Bar finner du i Jr Lima 370.

Har du også vært innom en bar som kanskje er litt utenom det vanlige? Del gjerne dine opplevelser i kommentarfeltet under.

Har du gått glipp av mine tidligere innlegg fra Peru? Du finner alle mine innlegg fra dette spennende inkariket ved å klikke her.

Previous articleEksotiske Istanbul
Next articleReiseåret 2015

2 COMMENTS

  1. Super spændende at læse om, Elisabeth. Vidste faktiske ikke at der fandtes sådanne barer, det må have været en sjov oplevelse. Super og anderledes læsning med masser af smukke billeder. Tak fordi du delte det med os 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.