Hele denne turen i Sør Amerika er en bursdaggave til meg selv. Og når jeg først er i Lima på sjølveste dagen, ja da er det lov å gjøre litt ekstra ut av det! Når jeg i tillegg blir 40 er det lov å legge litt ekstra på toppen av dette igjen… Så hva gjør en halvgammal reisegal globetrotter når hun har bursdag i Lima med en selvfølgelig myyyye yngre venninne? (Det fikk jeg jo selvfølgelig høre resten av turen. Det skal sies at vedkommende er hele 19 dager yngre enn meg.)

Undertegnede har nøye valgt ut overnattingen. Siden dette er en tur i anledning at vi begge fyller år, så er ikke min reisepartner vanskelig å overtale. Vi bor derfor selvfølgelig standsmessig og har booket oss inn på et 5 stjerners hotell. Dagen starter med en lang og deilig frokost på dette fancy smancy hotellet. Lang frokost er et godt tegn på ferie.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Miraflores Boardwalk

Etter frokost tar vi turen ned Miraflores Boardwalk. Her finner du blant annet Park del Amor, en vakker liten park med flott utsikt over kysten. Syns du allikevel ikke utsikten er bra nok? Rett ved siden av denne parken finner du et området satt av til paraglidere. Her hadde vi booket time til en tandemtur og fikk derfor en luftig tur med utsikt av en annen dimensjon!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Larco Mar – Lima´s mest populære og fineste kjøpesenter

Herfra så vi blant annet et av de fineste og mest populære kjøpesentrene i Lima, Larco Mar, og vi fant ut at dette måtte bli neste stopp. Vi skulle jo på både campingtur og jungeltur og vi hadde ikke vært så gode på ”traveling light” delen av denne turen, så vi måtte være litt kritiske og være nøye med hva vi shoppet. Siden alpakka er en av tingene Peru er kjent for, og at det både er både lett og luftig, konkluderte vi med at dette var innafor. Så da ble det både 1, 2 og 3 gensere da – hver!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Snacks og cocktail time

Når shoppingkvoten var brukt opp var det helt på sin plass med en snacks og cocktail! På Larco Mar er det flere muligheter for å både spise og drikke. Med en Apple Martini og utsikt over klippene og havet syns jeg at vi var godt i gang med feiringen! Etter denne minilunsjen hadde vi bestilt time til manikyr. Det koster slikk og ingenting og man føler seg med ett veldig mye freshere – og det er klart man må ha velstelte negler når opphold i jungelen står på agendaen videre! Helt innafor!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tea Time på hotellet

Hotellet hadde «Tea time» hver ettermiddag mellom kl 16 og 18, og dette måtte vi jo få med oss, så dette ble neste stopp. Etter å ha smakt oss gjennom alle de forskjellige munnfullene og drukket flere kopper te, kom jammen meg hele servitørgjengen med kake og sang bursdagssang for meg. Smelt altså! De kunne virkelig kunsten å sjarmere damer på førr (og nesten førr!!!).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Middag på verdens 4. beste restaurant

Såååå, høydepunktet på hele dagen: Middagen! De høye helene hadde vi av praktiske og plassmessige årsaker lagt igjen hjemme, men kjole – det hadde vi med! Og ikke uten grunn. Vi hadde booket bord på Central, verdens 4. beste restaurant! Det er klart forventningene er relativt høye når du skal spise her. Vi har bestilt en 11 retters tastingmeny med tilhørende vinpakke. Maten var suveren og i en klasse for seg. Et perfekt sted å avslutte en hel lang dag med feiring. Kvelden ble heller ikke noe dårligere når den svært så sjarmerende eieren kommer å gratulerer meg med dagen og plasserer nok en kake på bordet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Man kan trygt si jeg fikk i meg nok bursdagskake denne dagen!

Så, gammel eller ei. Alder er bare et tall. Jeg er nå 40 år og 1 måned gammel, og merker absolutt ingen forskjell på 39 år og 11 måneder. Eller 37 år. Ingen krise oppnådd med andre ord. Jeg er en livsnyter og skal fortsette med det!

Eget innlegg fra dette fancy smancy hotellet kommer senere og selvfølgelig også et eget innlegg om denne restauranten og et par andre restaurantanbefalinger!

Lima har mye mer å tilby, bursdag eller ei. Vi hadde begrenset med tid, siden vi skulle rekke over flere høydepunkter rundt omkring i Peru. Med med noen timer til rådighet dagen etter, kan det være verdt å nevne et par tips til.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bydelen Barranco

Vi startet den påfølgende dagen med en liten vandretur i bydelen Barranco som hotellet vårt lå i. I dette området finner du de såkalte ”casonas” som er typiske hus fra kolonitiden. Gatene er fylt med blomster og store grøntarealer og du har en vakker promenade mot strandområdene. Barranco er kjent for både å være romantisk og bohemsk, og flere kunstnere, fotografer, musikere og andre artister har flyttet til denne bydelen. Helt tilfeldig snublet vi over et galleri og flere butikker der de solgte lokale håndtverksartikler. Etter å ha kikket litt rundt i butikkene, havnet vi i bakgården der det var en koselig kafe. Dette er en rolig bydel hvor det stadig popper opp flere rimeligere overnattingstilbud for backpackere. De fleste klubbene og barene finner du også her (uten at jeg snublet over en eneste av disse.) De fleste hotellene finner du forøvrig i bydelen Miraflores.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sentrumskjernen i Lima

Vi tok videre turen til kjernen av Lima med trafikk, travle kjøpesentre og masse fortausliv. Utenfor alle bankene står det haugevis av folk som vifter med store pengesedler og vil at du skal veksle inn dine lokale sedler med lokale valuta (som er peruanske nuevo sol). Noe sier meg at du får en sinnsyk dårlig kurs. Et annet spørsmål er hvem gjør dette idag? Går ikke de fleste direkte til minibanken for å ta ut lokal valuta?

Etter å ha hastet oss forbi disse seddelselgerne, finner vi Kennedy Park. Nok en hyggelig liten park med en liten vei midt i, store grønne trær på hver side og gigantiske blomsterbed. Jeg syns alltid det er så befriende å komme inn i en grønn lunge i en ellers så travel storby. Så får jeg øye på en katt, nei 2… 3, 4, 5… 10 katter! Og det tar ingen ende. Parken er full av katter! Sikkert 100 – minst! Og dette er jo ingen gigantisk park. Kattene er overalt. Midt i blomsterbedet, ved føttene til noen som koser med den, på benkene. Og de ser sunne og friske ut. Senere spør jeg guiden vår hva greia er med denne parken og alle kattene. Ingen vet helt hvorfor eller hvordan de kom dit i utgangspunktet, men guiden vår sier at det sannsynligvis begynte med at en familie satte fra seg katten sin der fordi de ikke kunne ha den lenger… og så gjorde naboen det samme. Og naboen deres igjen. Det er over 20 år siden dette skjedde og det er idag flere frivillige som ser etter kattene og gir de mat og vaksinasjoner.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lima er en stor by med omlag 10 millioner innbyggere. Vi be stadig advart mot hvor «farlig» det var å gå rundt, spesielt om kveldene. Vi merket ikke noe til dette, men det er aldri feil å være forsiktig. Det er billig å ta taxi i byen, og be hotellet eller restauranten bestille taxi for deg da det er mange «ulovlige» taxier her.

Jeg har tidligere sagt at storbyer ikke er blandt mine favorittreisemål. Lima har stor plass til sine 10 millioner innbyggere, så dette var en behagelig by å være i.

Previous articleOver og under vann på Galapagos
Next articleBo fasjonabelt i Lima

4 COMMENTS

  1. Et forsinket tillykke med fødselsdagen 🙂 Hold da op, sikken en dejlig fødselsdagsgave du har givet dig selv. Det er da en af de bedste gaver man kan få. Dejligt indlæg og det ser virkelig ud som om du havde en god dag:-)

    • Tusen takk for det! Ja, dette er nok den beste feiringen jeg har hatt. Og ikke minst, den beste gave jeg har gitt meg selv. Dagen var perfekt og det er nå hyggelig å sitte å mimre tilbake på både selve dagen og hele turen 🙂

  2. Godt å se at bursdagen ble like vellykket som planlagt, Elisabeth! Det er jammen ikke dumt å bli 40 når man kan feire på en så bra måte! Gleder meg til å se bilder fra 11 rettersen!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.