Peru har så mye å by på, og hvor mye tid bør man bruke her? Det er jo selvfølgelig veldig individuelt i forhold til hvordan man reiser og hva man vil oppleve. Min rundreise tok 2 uker og her er en oppsummering av turen.

Turen starter og avsluttes i gourmetbyen Lima. Jeg startet oppholdet mitt på verdens 4. beste restaurant Central, og avsluttet med verdens 14. beste restaurant (Astrid y Gaston). Så hvis du er ekstremt glad i god mat, bør du nok også vurdere å gjøre det. Her feiret jeg også min 40 årsdag og valgte å bo litt flott i den trendy bydelen Barranco.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vårt første stopp var jungelen i Amazonas. Og jungelen er svær. Gigantisk faktisk. Og vi var jo bare i en bitteliten mikrobrøkdel av den. Her kjørte vi båt langs elven og så flere caymans og flodsvin. Om kvelden var vi på bug-walk for å se på alle ekle krypene som kom frem. Pinnedyr, gigantmaur, ildfluer, edderkopper (tarantellaen så vi i dagslys), flaggermus – you name it. Ikke en kveldstur for de med sarte sjeler.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fra den svette og klamme ørkenen skulle vi opp til den friske fjellufta. Vi reiser til Cusco som jeg får inntrykk av at er en litt typisk backpackerby. Hit kommer de fleste som skal gå inkaleden og besøke Machu Picchu. Vi bruker en dag på å besøke den hellige dal (Urubamba). Vi besøker flere lokale samfunn og vandrer blant ruiner etter inkatiden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dagen etter blir vi kjørt til Lares by der vår trek starter. Lares Trek er en 3 dagers tur (i motsetning til Inka Trail som er en 4 dagers tur) der vi går i uberørt natur og møter lokalbefolkningen i fjellene. Etter å ha slitt meg opp til turens høyeste punkt på 4800 moh, fryst meg gjennom 2 netter i telt, sett meg ihjel på vakker utsikt, tar vi toget fra Ollantaytambo til den lille byen Aguas Calientes. Det er bare Inka Trail som ender ved solporten og Machu Picchu, så vi overnatter i denne byen før vi tar bussen opp til Perus største turistattraksjon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Etter Machu Picchu reiser vi tilbake til Cusco og tilbringer nok en dag her før vi tar bil videre til vår siste stopp, nemlig Titicacasjøen. I havnebyen Puno tilbringer vi en dag og besøker den sjarmerende øya Taquile der alle menn kan strikke, samt de flytende sivøyene Uros. Om kvelden besøker vi en litt annerledes bar, nemlig en molekylbar der du får mer følelsen av å være på et laboratorie enn en bar, der drinkene serveres med poppende kuler og isrøyk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Etter å ha tilbragt det meste av tiden i høyden, var det deilig å avslutte turen med en dag i Lima for å kjenne litt på den gode varmen i lavlandet igjen.

På denne runden må du sette av 2 uker. Jeg hadde valgt en ferdig pakket og klar reise med Gadventures. Det eneste jeg trengte å passe på, var å møte opp på riktig hotell til riktig tid i Lima. Vår tur kostet 2.600 Euro og inkluderer all transport, all overnatting og mat på hikingturen. Restaurantbesøk, drikke og tips til guider og bærere kom i tillegg. Vår tur var en oppgradert tur som innebar litt bedre standard på hotellene og fly i stedet for buss mellom enkelte destinasjoner. Ved å velge bort dette, vil du finne flere rimeligere alternativer. Du trenger heller ikke dra innom alle destinasjonene om du ikke har 2 uker til rådighet.

På denne turen hadde vi tre inneriksfly:

  • Fra Lima til Puerto Maldonado (Amazonas)
  • Fra Puerto Moldonado til Cusco
  • Fra Juliaca (1 time med bil fra Puno, Titicacasjøen) til Lima

Lurer du på om gruppetur er noe for deg? Les mer om dette her: Singel, duo eller gruppetur?

Har du lyst til å se denne runden i levende bilder? Jeg har satt sammen en liten filmsnutt her (3.40 min):

Har du vært i Peru? Hva er dine favoritter her? Del gjerne dine opplevelser og anbefalinger i kommentarfeltet.

Previous articleAlnwick – britisk idyll på sitt beste
Next articleDe nye fjellvettreglene – les, lær og følg dem!

4 COMMENTS

  1. Uhh hvor får vi lyst til at tage til Peru når vi læser dit indlæg og ser alle dine smukke billeder, Elisabeth. Der ser så skønt ud så vi får lyst til at rejse i morgen. Tak fordi vi et øjeblik kunne føle at vi var i Peru.

    • Hei OnTrip.dk og takk for hyggelig kommentar! Jeg håper det snart blir deres tur til å oppleve Peru også – for meg var det kjærlighet ved første blikk! Jeg kommer garantert til å reise tilbake en gang i fremtiden 😉

  2. Flott film! Peru frister, særlig Machu Picchu og Titicacasjøen. Amazonas har jeg besøkt i Ecuador, men jeg hadde ikke hatt noe i mot å dra tilbake til den gigantiske regnskogen. Har for eksempel fremdeles til gode å se flodsvin.

    • Hei Marianne og takk for hyggelig kommentar! Kanskje det blir Peru neste gang du drar tilbake til denne delen av verden? Jeg har jo så vidt fått en smakebit, så jeg må nok helt klart reise tilbake 🙂 De flodsvina lå forresten heeeeelt stille. Morsomme å se, men de gjorde ikke så mye ut av seg 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.