Home Norge Haukenestårnet – Østfolds høyeste overnatting

Haukenestårnet – Østfolds høyeste overnatting

Selv om det fortsatt er en stund til fjellet er klart for fotturer, er det mange muligheter for spennende turer og overnattinger i lavlandet. Med en ekstra fridag eller to i mai, så passer denne litt alternative overnattingen perfekt… nemlig i et gammelt og ombygd branntårn langt inne i Østfolds skoger.

Åhh… et firkanta tårn jo! Jeg var sikker på at tårnet var rundt jeg. Akkurat sånn som Tobias sitt tårn i Kardemommeby!

Jeg har tatt med nevøen min på tur. Han har gledet seg vilt til å overnatte i et tårn – desverre ikke et rundt ett. Det var nok ikke igrunn så farlig når han så at det gikk en liten plattform rundt hele tårnet, høyt, høyt der oppe.

Haukenestårnet er Norges eneste bevarte branntårn i tre og var i bruk helt frem til 1975. På utsiktsplattformen kan du se store deler av indre Østfold og langt innover i Sverige. Er du her en kald og klar høstdag, kan du også skimte Gaustadtoppen og Blefjell. Du kommer ikke høyere i Østfold og det er garantert Østfolds høyeste overnatting!

2015-05-06_0004

Det er mange fine turmuligheter i området, og ikke langt unna kan du prøve fiskelykken i Rømsjøen.

Tårnet har 6 sengeplasser og plass må bestilles på forhånd. Det er kjøkken og kokemuligheter inne i tårnet, men ingenting er koseligere enn å fyre opp i grillen ute hvis været tillater det. Vann får du ved å bruke rå muskelkraft. En gedigen vannpumpe pumper opp krystallklart og friskt vann! Ifølge min nevø det aller beste vannet i hele verden!

2015-05-06_0003 2015-05-06_0001

Hvordan komme seg til Haukenestårnet?

Haukenestårnet ligger i Rømskog kommune. Det tar ca 1,5 time fra Oslo. Følg fylkesvei 21 til Rømskog og følg skilt mot Rømskog Spa & Resort. Ta av fra hovedveien samme sted som til Rømskog Spa og Resort. Her vil du også se et skilt til Haukenestårnet. Etter ca. 70 m svinger du til venstre, og følg veien gjennom et grustak (opp mot venstre). Ta så første til venstre, rett før toppen av en lang bakke. Kjør til snuplassen og parker. Fra avkjøringen ved fylkesvei 21 til parkeringen, er det 2,7 km. Det er skiltet på alle steder med veivalg opp til parkeringen.

Følg deretter merket sti til tårnet. Fra parkeringen og opp til Haukenestårnet, er det ca 1 km å gå.

Vær oppmerksom på at det mange steder er skiltet til «Branntårnet». Det er Haukenestårnet.

Dette er også et populært dagsturmål, men ønsker du å overnatte må du kontakte Rømskog kommune på 69 85 91 77 for å bestille plass.

Rabatterte priser for DNT medlemmer og hytta/tårnet er låst med DNT`s standard hyttenøkkel.

2015-05-06_0005

4 COMMENTS

  1. Neiiii, hold op hvor det ser det ud til at være et rigtigt hyggeligt sted! 🙂 Skal ha’ noteret denne overnatningsmulighed ned, for det kunne da være lidt sjovt at overnatte i et gammelt norsk brandtårn! Ved du om det er svært at få plads? Gætter på at stedet godt kan være fuldt booked hen over sommeren :0

    • Dette er absolutt et alternativt og morsomt sted å overnatte. Send en mail til postmottak@romskog.kommune.no og spør om tilgjengelighet. Det kan være at weekends blir fortere fyllt opp om sommeren, men at ukedagene er mer tilgjengelig. Det var ikke så vanskelig da jeg var der, men det har blitt mer og mer populært etterhvert som folk «oppdager» stedet 🙂

    • Ja, heldigvis er det jo ikke så langt dit heller (fra Oslo altså), så hit må du få tatt deg en tur i sommer :-)Tror faktisk ikke det er så mange branntårn igjen i Norge – dette er ihvertfall det eneste du kan overnatte i 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.