Islandshesten Steinunn glipper med øynene når jeg står og børster henne ren for støv. Vi skal på tur sammen, men først skal jeg gå over henne med den myke børsten. Vi er på gården til Rolf på halvøya Helgenæs og han skal ta oss med på en runde i området. Jeg er ikke veldig vant med hest og sist jeg var på ridetur, var da jeg besøkte Færøyene for litt over 2 år siden. Før det hadde jeg knapt sittet på en hesterygg. Allikevel er dette noen jeg har gledet meg veldig mye til.

Til hest på Helgenæs

Steinunn blir ferdig pusset og jeg får utlevert salen. Jeg klarer selvfølgelig ikke å feste salen på hesten i redsel for å gjøre noe feil. Rolf kommer med sin hjelpende hånd, og omsider sitter jeg klar på hesteryggen. Hanne Marit har også klargjort sin hest og er klar for dagens tur.

Rolf fører an og våre hester dilter etter. Vi tar raskt av grusveien vi starter på, og inn på en skogsvei som går langsmed frodige enger. Steinunn ser stadig sitt tritt til å spise litt av det grønne gresset. Rolf ber meg være streng og dra i tøylene. Hun spiser omtrent 18 timer i døgnet, så det er ikke synd på henne om hun ikke får spise nå. Steinunn er forsåvidt en lydig hest og gjør som jeg sier.

Rolf setter opp farten og hestene våre følger raskt etter. Her er det bare å finne rytmen og holde seg fast. Turen går ned til kysten og i et lite stykket følger stien den flotte kysten før vi setter kursen innover mot skogen. Vakre høstgule trær omringer oss og jeg tenker etter hvor variert dette landskapet er. Åpne grønne enger, kystlandskap og frodig skog. Å nyte dette fra hesteryggen er en fantastisk opplevelse.

Rolf spør oss om vi er klare for litt action. Han ber oss ta godt tak i manen på hesten og lene oss godt fremover. Han ser om vi begge er klare og sier et klart og tydelig «JA»! Plutselig setter hesten til Rolf i full galopp og hestene våre følger etter i like høyt tempo. Jiiiihaaa! Jeg klamrer meg fast til Steinunn og kjenner det kiler i magen. Rolf setter ned farten og spør oss hvordan det går. Jeg ler så mye at jeg nesten ikke klarer å svare. Det var så utrolig gøy! Hvem i all verden hadde trodd at jeg som knapt har sittet på en hest før, skulle ende opp i full galopp? Vi galopperer et par små strekk til, før vi er ute av skogen igjen og lar hestene skritte rolig videre.

2 timer senere ankommer vi gården igjen. De to hundene til Rolf kommer logrende imot oss. Vi hopper av hestene og tar av seletøyet. Vi tar med hestene til innhegningen sin. Nå skal de få drikke og spise så mye de vil resten av dagen!

Praktisk info:

Rolf driver Til hest på Helgenæs. Han tilbyr rideturer for alle nivåer gjennom hele året. Pris per time er 190,- DKK.

Helgenæs ligger ca en halvtimes kjøretur fra Ebeltoft på Djursland.

Mer info på deres hjemmeside: Til hest på Helgenæs eller på Facebook.

Foto: Hanne Marit Tobiassen

Andre innlegg fra denne turen:

På denne turen var jeg invitert av Visit Denmark og Visit Djursland. Turen ble gjennomført november 2018. 

Previous articlePå to hjul på Djursland – der sykkelsesongen aldri tar slutt
Next articleKortreist hyttetur: Røverhula – mutters alene under årets første vinternatt

4 COMMENTS

    • Ja, ikke sant Laila! Dette var superherlig! Det er så beroligende å sitte på en hesterygg – og bare nyte vakker natur og stillheten rundt 🙂 Jeg tror nok jeg skal prioritere dette mer fremover.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.