I tradisjonens tro kommer det i år som i fjor, og årene før det igjen, en årskavalkade. En oppsummering av reiseåret 2017 og en påminnelse om alle de fine opplevelsene jeg har hatt gjennom årets 365 dager.

Kortreiste hytteturer

I 2017 innførte jeg kortreiste hytteturer. Det betyr at jeg reiser på en hytte i kort avstand fra Oslo og tilbringer 1 døgn her. Årets vinter i Oslo kom sent, eller noen vil påstå at den egentlig aldri kom. Jeg dro derfor på en liten hyttetur til Hadelandsåsene for å oppsøke vinter og få gått litt på langrenn. Kjørestua på Sagvollen ble min første kortreiste hyttetur.

På mini-roadtrip i Belgia

Min første utenlandstur dette året, skulle bli til Belgia. Dette landet stiftet jeg først bekjentskap med i 2015 og landet kan by på mye mer enn øl og sjokolade. Jeg og reisebloggkollega Elin fra Reisehjerte leide bil og ble kjent med Belgia utenfor allfarvei. Vi avsluttet oppholdet med et besøk i Brussel.

Stisykling i Danmark

I mars startet jeg sykkelsesongen med en skikkelig bootcamp for stisyklister i Danmark. Hvis du tror at Danmark kun er flatt, kan jeg med en gang avkrefte dette. På vestkysten av Danmark finner du Slettestrand og dette er et lite mekka for stisyklister. Her kan du enkelt ta danskebåten ned og tilbringe en helg og starte sykkelsesongen litt før alle andre.

Påskeskitur i Sylan

Så, etter at jeg startet sykkelsesongen, dro jeg på skitur. Dette var egentlig en ganske pussig følelse, men mars er måneden for å finne frem fjellskiene. Uken før påske hadde jeg lagt opp til en 9 dagers skitur i fjellområdet Sylan som ligger i grensestrøkene i Trøndelag og Jämtlandsfjellene. Dette skulle vise seg å bli påsketuren med mye vær.

Tilbake til Trøndelag

Etter påske ble det jentetur til Trondheim. En by jeg ikke har besøkt siden jeg var barn, men som nå fikk 2 besøk på under en måned. Jeg har ikke skrevet så mye om denne koselige byen på bloggen min, men visste du at museet for norsk populærmusikk; Rockheim, ligger i denne byen? Mens mine venninner dro på shopping, dro jeg hit – og de angret på valget etter at jeg fortalte om opplevelsen min!

Ekstremtur på Finnmarksvidda

I april kom igjen muligheten til å spenne på seg fjellski. Jeg dro opp til Finnmark for å bli med på en 2 dagers ekstremtur på Finnmarksvidda. Her overlevde jeg på litt tørket reinkjøtt og selvfisket røye og sov ute under åpen himmel i 15 minusgrader.

Ikke et reiseår uten tur til søta bror

Jeg innviet den første sommermåneden med en tur til vår kjære nabo Sverige. Jo mer jeg blir kjent med Sverige, jo mer blir jeg glad i landet. På denne turen dro vi på øyhopping i skjærgården utenfor Gøteborg og Bohuslän. Vi besøkte sjarmerende øyer, tok årets første bad, var på sykkeltur, vandretur, kunstutstillinger og spiste usedvanlig god mat.

Tilbake til Balkan

Senere i juni bar det tilbake til et område jeg har lagt min elsk på, nemlig Balkan. Sammen med mine to trofaste turvenninner, startet vi turen med en natt i Skopje, hovedstaden i Makedonia, før turen gikk videre til Serbia. Her skulle vi vandre på høye fjell, i frodig skog, oppleve termal SPA, bli med på piknik og traktortur med en serbisk familie og se kontrastene fra bygda til storbyen Beograd.

Aktive dager i Tyskland

Sommeren liker jeg best å tilbringe hjemme i Norge, men jeg klarte allikevel å snike inn en uke i Tyskland. 2017 var året for 500 årsmarkeringer av reformasjonen i Tyskland, og dette ble feiret på flere måter i hele landet. Jeg og min gode ungdomsvenninne tok turen til delstaten Thüringen der vi skulle delta på en vandrefestival. Vi trosset ekstremregnet og dro på vandring og utforsket flere hyggelige småbyer i delstaten. Vi avsluttet turen med 2 dager i min favorittby; Berlin. Her hadde vi en unik opplevelse med guidet sykkeltur utenfor turisttråkket.

På tur i Norges vakreste fjellområde

Når skolens sommerferie nærmet seg slutten, var det bare å pakke sekken for nye eventyr i fjellet. Årets tur med den spreke nevøen min, gikk til Tafjordfjella. I 5 dager vandret vi i et terreng som skiftet fra storsteinet ur, frodige daler, blankskurte berg og dramatiske juv. Jeg tør påstå at dette er det vakreste fjellområde jeg har vandret i. Ingenting slår en norsk fjellferie!

Mer fra verdens vakreste land

Aurlandsdalen står på listen over de 10 mest populære turene i Norge (utarbeidet av DNT). Siden Aurlandsdalen også er en av Norges vakreste daler, så sier det seg selv at denne turen har stått høyt på ønskelisten min.

Så når vi kommer over til september og er i den beste turmåneden i året, får jeg muligheten til å gå denne vakre turen. Vi er 5 damer på tur, og velger den helgen halve Norge også skal på tur. Fjellet bader i sol og hyggelige turfolk, og jeg nyter det som blir min sesongavslutning for fotturer i fjellet dette året.

Kortreiste hytteturer fortsetter

Resten av høsten benyttet jeg Oslomarka sine hytter for å koble litt av. Jeg fortsatte med mine kortreiste hytteturer, noe som er en fin mulighet når man ikke har anledning til å ta lange utenlandsreiser. Da får man et avbrekk i hverdagen og en hurtiglading av batteriene er aldri feil. Mine 2 kortreiste hytteturer gikk til Jørgenhytta i Krokskogen og den nyåpnede Halvorsenhytta i Vestmarka.

I skolens høstferien tok jeg med en gjeng ungdommer og dro på leting etter flyvraket i Maridalen.

Halvorsenhytta i soloppgang

Årets reisehøydepunkt – Sri Lanka

Så fort vi kunne bla om kalenderen til november, satte jeg meg endelig på et fly ut av landet igjen. Det var endelig tid for årets store tur og høydepunkt, tur med Nordic Nomads jentene til Sri Lanka. 3 uker tilbragte jeg i dette fantastiske landet med så utrolig mye å gjøre. Her var på camping og safari i jungelen, besøkte høylandet med det vakre te-landskapet, gikk på vandreturer i nasjonalparker, besøkte tempelbyen Anuradhapura, tok den populære togturen til Ella, nøt late dager på stranden og mye mer. Denne turen kommer du nok til å lese mye mer om på bloggen den nærmeste tiden.

Nytt år og nye opplevelser i vente

Jeg ser tilbake på nok et fantastisk år. Dette året har jeg reist vesentlig mer her hjemme enn jeg har reist til utlandet. Allikevel fikk jeg med meg 7 land (Belgia, Danmark, Sverige, Makedonia, Serbia, Tyskland og Sri Lanka) i reiseåret 2017. Av disse var det 2 helt nye land på min liste, nemlig Serbia og Sri Lanka.

Jeg går nok en gang inn i et nytt år uten altfor mange reiseplaner. Jeg liker egentlig ikke å planlegge så himla lang tid i forveien, men noen turer krever planlegging av flere årsaker. Jeg skal blant annet på skitur på Svalbard i april. For å sikre meg plass, meldte jeg meg allerede på denne turen tidlig i år. Å gå på skitur og sove i telt i 6 dager er ikke noe man akkurat gjør alene på Svalbard, så da var det bare å krysse av dette i kalenderen – 1 år i forveien! Nå endelig nærmer det seg.

I 2015 besøkte jeg Mallorca og oppdaget langdistanseruta Grey Stone Route. I mai drar jeg tilbake for å gå hele turen. Mer om dette skal jeg fortelle om snart her på bloggen.

Etter sommeren skal jeg tilbake til Makedonia for å utforske mer av de vakre fjellområdene der. Og kanskje legger jeg inn et besøk til et av de andre uutforskede landene i Balkan. Det er ennå mange land i Balkan jeg ikke har besøkt.

Ellers skal jeg fortsette med mine kortreiste hytteturer i Oslomarka og nærliggende områder. Mye av årets turer får igjen prioritet i Norge, og øverst på ønskelisten har jeg trekanten i Trollheimen og en topptur til Slogen. Er jeg heldig får jeg til begge i 2018. Og kanskje Nord-Norge får et besøk? Det er noe jeg har snakket om i flere år nå, så det er vel snart på tide å realisere denne turen.

Under reiselivsmessen i januar skal Norges Beste Reiseblogger kåres. Dette er veldig spennende fordi jeg i år er nominert! Jeg er veldig glad for hver enkelt av dere som tar turen innom bloggen min gjennom året og for alle hyggelige kommentarer og tilbakemeldinger. Hvis du syns jeg fortjener din stemme, kan du stemme på meg her. Det du da gjør, er å like bildet av meg som kommer opp i linken eller legger igjen en kommentar under bildet. Ved siden av denne stemmegivningen er det også en jury som skal avgjøre hvem som går av med seieren.

Jeg gleder meg til et nytt år med nye, spennende reiser, og jeg lover å gi deg mine beste reisehistorier og reisetips. Håper du følger med meg gjennom 2018 også!

Jeg ønsker med dette alle mine følgere et

RIKTIG GODT NYTT REISEÅR!

Previous articlePå vandring i tempelbyen Anuradhapura
Next articleNasjonalparken Tara – der Serbias brunbjørn holder til

20 COMMENTS

 1. Sikke et dejligt rejseår du har haft Elisabeth, det har været en fornøjelse af følge alle dine eventyr. Jeg glæder mig til at følge dine rejser i 2018. Tillykke med den flotte nominering – jeg krydser finger for dig.
  Godt rejse nytår til dig Elisabeth.

  /Annette

 2. Så mange flotte bilder og reiser! Takket være bloggen din tok jeg meg turen innom flyvraket i Maridalen for noen dager siden. Det er veldig mye snø der nå, men vi greide å finne frem allikevel. Godt nyttår 🙂

  • Hei Jens og takk for hyggelig kommentar! Veldig hyggelig å høre at jeg kan inspirere gjennom mine innlegg på bloggen. Gleder meg til å lese om deres sykkelutflukter (og andre utflukter) i 2018 – for jeg regner med at dere har noen planer på lur 😉

 3. For et herlig reiseår! Selv om jeg er innmari glad i å både besøke og lese om reiser i utlandet, har jeg likt ekstra godt mye av det du har skrevet om fjell- og hytteturer i vårt eget land. Det virker som 2018 kommer til å bli et opplevelsesrikt år, det skal bli spennende å følge med videre! Godt nyttår!

  • Hei Marianne! Så hyggelig at mine turer her hjemme har falt i smak hos deg 🙂 Ja, jeg gleder meg til å ta fatt på 2018. Jeg tror det kan bli et veldig spennende år på flere måter. Godt nyttår til deg også!

 4. Kortreiste hytteturer høres virkelig ikke dumt ut. For en fin måte å komme seg litt ut på reise uten å trenge så mye tid eller penger! Jeg har ikke bodd i særlig mange DNT-hytter, men jeg synes jeg finner dem overalt når jeg kjører rare omveier eller går tur.

  Gleder meg til å følge med på reisene dine i 2018. Turen til Svalbard blir nok litt av et eventyr! Hvilket selskap reiser du med?

  Godt nytt år! ?

  • Hei Kjersti! Ja, hyttene er overalt. Det er jo over 500 hytter å velge mellom, så ikke så rart du kanskje snubler borti dem på dine turer. Til Svalbard reiser jeg med Jarle Traa. Det er en tur jeg har hatt i tankene lenge. Det blir en tur der jeg pusher litt egne grenser også, så den blir spennende på flere måter 🙂 Godt Nytt År til deg også!

 5. For et flott år i mye nydelig natur, både innenlangs og utenlands! ? Tafjordfjella kjenner jeg frister veldig, spesielt når du sier det er en av de flotteste fjellområdene du har vært i. Ser ut som du har mye spennende som skal skje i 2018 også! Veldig tøft med skitur over Svalbard. ? Dessuten, masse lykke til på Reiselivsmessen! ? Håper også våre veier krysses i løpet av året, og synes absolutt du burde ta turen nordover, hehe.

  • Tusen takk for det Renate 🙂 Ja, det hadde vært hyggelig om våre veier krysses igjen i løpet av 2018 – og kommer jeg til Bodø til sommeren, så håper jeg du er hjemme! Blir ikke besøk til området uten en fjelltur og det hadde vært hyggelig å dele den opplevelsen med noen lokalkjente 🙂

 6. Wow, du har vært på mange flotte turer i Norge i 2017 altså, Elisabeth! Tafjordfjella er et sted jeg ikke har hørt om engang, men som ser veldig vakkert ut! Spørs om jeg må skrive den på Norges-ønskelista! Veldig hyggelig å reise sammen med deg på Sri Lanka i høst også! Ønsker deg et knallfint nytt reiseår! Håper vi sees et eller annet sted i verden 😉

  • Hei Ingeborg! Ja, Norge gikk av med seieren i år altså. Tafjordfjella var helt fantastisk. Hit kommer jeg til å dra tilbake – du får bli med neste gang da vet du 😉 Sri Lanka avrundet året på en fantastisk måte. Det var ikke noe moro å reise derfra. Jeg følger deg hver dag på Snap – og jeg får stadig lengsel tilbake til vakre Sri Lanka! Håper vi sees et eller annet sted i verden i løpet av 2018! Ønsker deg også et fantastisk reiseår!

 7. Hei Elisabeth.
  Så mange, spennende og fine opplevelser du hadde i løpet av 2017! Og så var det veldig hyggelig å reise i lag med deg på Sri Lanka.
  Med ønske om et riktig godt nytt reiseår. Vi ses! Hilsen Mette 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.