Home Europa Færøyene Opplev Færøyene fra hesteryggen

Opplev Færøyene fra hesteryggen

Sponset reise-2Endelig skulle jeg besøke en av de destinasjonene som hadde stått på ønskelisten min i flere år, nemlig Færøyene. Og er ikke dette den optimale outdoor destinasjonen, så vet ikke jeg. En av mine opplevelser var å utforske Færøyene fra hesteryggen og dette var en opplevelse jeg ikke ville vært foruten. 

Ridetur på Færøyene

Mitt reisefølge på denne turen var Renate fra Renates Reiser og Mette fra Reiselykke. Vi hadde fått en relativ enkel veibeskrivelse:

Kjør til Miðvágur og når du har kjørt gjennom rundkjøringen vil du se hestene på høyre side av veien…

Det er ikke så store forhold på Færøyene skjønner du. Men selv med denne enkle beskrivelsen, sliter vi faktisk litt med å finne frem, men det er fordi vi gjør det vanskeligere for oss selv. Det er så enkelt som det er, forbi tettstedet Miðvágur og til høyre etter rundkjøringen. Der står Henke og vinker oss velkommen med sine hester. Vi vrenger leiebilen inn på en humpete traktorvei og finner veien opp til Henke og hestene hans.

Ridetur på FærøyeneJeg får utdelt en søt, brun hoppe med navnet Stølpa. Stølpa betyr jente på færøysk. Stølpa er en islandshest og har en perfekt størrelse. De fleste hestene til Henke er islandshester. Han peker på en av de lysebrune hestene og sier at det er en ekte færøysk hest, men du klarer ikke å se forskjell på dem. Jeg er ikke veldig hestevant og har knapt sittet på en hest i voksen alder, men jeg gleder meg som en liten unge. Man kan jo ikke unngå å bli sjarmert av disse søte hestene.

Vi møter et nederlandsk par som skal ri sammen med oss. De har kun et par dager til rådighet på Færøyene før de skal videre til Island. De hadde også ridetur på ønskelisten og har funnet frem til Henke som driver Davidsen Hestar.

Ridetur på FærøyeneHenke rir først og alle de andre følger etter i behagelig tempo. Jeg trenger egentlig ikke gjøre så mye annet enn å holde meg på hesteryggen og bare nyte. Terrenget er ulendt, så det gjelder å følge litt med så man ikke får noen overraskelser. Kommer Stølpa for nær hesten foran, sier den klart i fra med et lite spark bakover. Men Stølpa bryr seg ikke så mye og går egentlig der hun vil. Noen ganger syns jeg hun er faretruende nær smale kanter der det er langt ned hvis jeg skulle falle av, men med sine 4 stødige ben har hun full kontroll. Mer kontroll enn rytteren i hvert fall.

Ridetur på FærøyeneEtter å ha blitt litt mer trygg på hesteryggen, kan jeg løfte blikket og nyte naturen rundt meg. Og det er så fantastisk at det er vanskelig å beskrive. Grønne åser og vakre innsjøer som tar pusten fra deg. Vi rir mot en liten høyde der klippene stuper rett ned. Jeg håper ikke Stølpa er høyderedd, men hun holder seg heldigvis litt unna kanten. Vi rir videre bortover til vi kommer til et platå der vi har flott utsikt over Bøsdalafossur. Her renner Færøyenes største innsjø Leitisvatn (Sørvágsvatn) ut i Atlanterhavet. Vannfallet er 30 meter høyt og er et vakker skue der vi står på vår høyde ovenfor innsjøen.

Bøsdalafossur FærøyeneBøsdalafossur FærøyeneDet er umulig å se seg mett på denne vakre naturen, men hestene begynner å bli utålmodige. Så fort vi kommer oss opp på hesteryggen igjen, setter de opp farten. Tempoet er hakket høyere nå enn på vei ut. Stølpa småløper litt nå og da, og jeg må følge ekstra godt med. En av hestene bak kommer litt for tett innpå, og Stølpa svarer med å sparke med begga beina bakover. Jeg holder meg heldigvis godt fast, men det er ikke alltid godt å få med seg når disse villstyringene gjør disse ekstra byksene.

Ridetur på Færøyene

Ridetur på FærøyeneDet siste stykket før vi er fremme, ser vi hestene som ble igjen. De kommer travende mot oss er tydeligvis glade for å se sine kompiser som har kommet tilbake fra endt tur. De vrinsker og hopper glade rundt, og så gjør våre hester som har vært på tur!

Jeg gir Stølpa en god klem før hun får lov til å gå fritt i innhengningen sin igjen. Jeg håper virkelig jeg kan få møte henne igjen – vi ble jo riktig så gode turkompiser i løpet av denne flotte turen.

Ridetur på Færøyene

FærøyeneØnsker du å bli med på en ridetur på Færøyene? Ta kontakt med Davidsen Hestar på +298 210737.

Vår tur ut til Bøsdalafossur tok 2 timer tur/retur. Joan Hendrik Davidsen (Henke) driver Davidsen Hestar og tilpasser tur etter ditt ønske og dine ferdigheter.

Ridetur på FærøyeneOm du ønsker å bli med ut til Bøsdalafossur og tilbake på 2,5 minutt, så ta en titt på denne lille videosnutten. Det er ikke veldig lett å sitte rolig på en hest, så helt stabil filming kan jeg ikke love deg.

Reisen er planlagt og gjennomført i samarbeid med Visit Faroe Island.

8 COMMENTS

  1. Herlig artikkel! Fikk skikkelig lyst til å dra på ridetur nå. ;D Flotte bilder fra en fantastisk tur, og skikkelig kul film også!

    Ble forresten litt småbitter på meg selv at jeg ikke hadde gjort bedre research når jeg fant ut at denne utsikten (!), var sånn like bak der vi stoppet med hestene for å se på fossen: http://www.hecktictravels.com/wp-content/uploads/2015/07/Infinity-Pool-Sorvagsvatn-Faroe.jpg Enda en grunn til å dra tilbake med andre ord. 😉

  2. Å, for en tur vi hadde denne ettermiddagen 🙂
    Veldig fint å lese din opplevelse av rideturen. Jammen ble de ivrige på slutten, hestene – veldig gøy å få galoppere litt igjen!
    /Mette

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.