Straks er det høstferie her i landet, og ingenting er mer perfekt på denne årstiden enn å tilbringe noen dager utendørs. Bor du i nærheten av Oslo, trenger du ikke å reise så langt for å kunne kjenne på hytte-til-hytte følelsen – bare en liten busstur faktisk!

Denne turen tar 3 dager og er perfekt som en introduksjon i hytte-til-hytte livet, også for de som har mindre barn. Turen går i den delen av Oslomarka som kalles Krokskogen.

Siden start og mål er på 2 forskjellige steder, anbefales det å ta buss. Ta buss fra Røa og helt til endeholdeplassen Skansebakken. Bussturen tar bare et drøyt kvarter, og vips du har skogen i milevis omkrets. Fra Skansebakken er det godt merket og skiltet til vår første hytte Presthytta.P1110038

P1110053
Husk godt fottøy! Høsten kan by på våte stier.
P1110059
Det er ekstra moro når man må bruke balanseevnen for å krysse en elv.
P1110096
Stor jubel når det bare er 2,5 km igjen!
P1110140
En sprek og glad gjeng på tur foran Presthytta.
P1110124
Når mørket pakker inn hytta, tenner vi stearinlys og peis og nyter at høsten er her.

Presthytta er en bitteliten, men veldig trivelig hytte på ca 30 kvm. Det er 6 sengeplasser og alt du måtte trenge for å lage istand mat. Husk å ta med egen mat da hyttene i Oslo-marka ikke har proviantlager. Du må også ta med sovepose eller lakenpose.

Turen er beregnet til 3 timers gangtid. Husk dette gjelder for voksne og uten pauser. Har du med barn under 8-9 år, kan du doble denne tiden. Vår gjeng bestod av 5 barn i alderen 9-12 år, og vi brukte 5 timer inkl. mange spisepauser, drikkepauser, motivasjonspauser, av og på med regntøy pauser.

P1110134
Ved må hentes og alle hjelper til.

Neste dag beveger du deg til neste hytte, Myrseter, som bare ligger 4 km sørover. Så, bare etter en drøy times fottur kommer du frem til denne hytta som er en gammel seter fra 17oo-tallet. Denne hytta er litt større og har 10 sengeplasser. Husk at du må reservere sengeplasser via DNT på forhånd. Dette gjelder for alle hyttene i Oslomarka. I tillegg må du huske DNT´s hyttenøkkel.

P1110150
Gutta tester fiskelykken.

Siden dagsetappen mellom disse 2 hyttene gjøres unna på null komma niks, er det perfekt å legge opp en liten etappe til Byvann som ligger ca 1 km videre innover på blåsti og traktorvei. Her tente vi bål, lagde nystekte lapper, fisket (ihvertfall matet fiskene med mark) og nøt en flott dag i fargesprakende natur.

P1110152
Høsten byr på vakre farger.
P1110159
Nystekte lapper! Nomnom!

P1110166Med den første dagen med en relativt lang etappe på sti for små ben i friskt minne, valgte vi å gå traktorvei og grusvei på den siste etappen til bussen som skulle frakte oss tilbake til byen. Bussen går fra By i Lommedalen og det er 9 km å gå. Om du vil kan du gå blåmerket sti hele veien fra Myrseter til bussholdeplassen ved By. Husk at det tar en del lenger tid å gå på sti, men strekningen er den samme.

Et annet tips er å parkere bilen ved By og ta sykkelen inn til Myrseter. Her kan du bli så mange dager du ønsker og bruke dagene til dagsutflukter i området. Det er kilometervis med gode veie å sykle på eller enda flere kilometer med merkede stier om du vil utforske marka til fots. Husk kart og kompass!

P1110198

 God høstferie!

Previous articleSykkel, fottur og bading i Ryfylkeheiane
Next articleSnorkling og dykking i Rødehavet

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.