Å gå på toppen av fjellet Snøhetta er ikke for alle. Men å beundre denne vakre og majestetiske fjelltoppen fra avstand, er noe alle kan gjøre. Viewpoint Snøhetta er et utkikkspunkt som er åpent fra juni og ut oktober, døgnet rundt. I de travleste månedene fra juli til september, er det også betjent 5 dager i uken.

Viewpoint Snøhetta

I forbindelse med en fjelltur på Dovrefjell, der jeg også la inn en egen topptur til Snøhetta, besøkte jeg også det premierte utsiktspunktet viewpoint Snøhetta. I tillegg til et fantastisk skue mot Snøhetta, ser du også her store deler av Dovrefjell.

Lyst til å vandre på Dovrefjell? Les også: Enige og tro inntil Dovre faller

Husk at det er Moskus på Dovrefjell. Skulle de dukke opp der du ferdes, så pass på å hold deg på ca 200 meters avstand. Er du heldig, kan det hende du får øye på villreinen også.

Viewpoint Snøhetta

Hvordan kommer du deg hit?

Det enkleste er å komme seg hit med bil. Ta av E6 ved Hjerkinn og følg derettter skilting til viewpoint Snøhetta. Her finner du en stor p-plass. Stien, eller rettere sagt veien opp, er bred og fin og er også tilrettelagt for rullestolbrukere. Den er ca 1,5 km lang. På veien opp finner du steinheller med Dovrefjells historie de siste 10.000 år.

Har du lyst på en litt lengre rundtur herfra, kan du ta turen via Geitberget som også er en flott utkikksplass. Denne runden er ca 7 km.

Dovrefjell

Dovrefjell-Sundalsfjella Nasjonalpark

  • Dekker et areal på ca 4367 km2 (inkludert tilgrensende verneområder) og er et av de største sammenhengende verneområdene vi har på fastlands-Norge
  • Berører fylkene Møre og Romsdal, Sør-Trøndelag og Oppland
  • Rikt dyreliv der du kan se blant annet villrein, jerv, fjellrev, ravn, kongeørn og moskus
  • Den eneste norske moskusstammen holder til på Dovrefjell
  • Snøhetta 2.286 moh,  er en av høydepunktene i nasjonalparken, og er det høyeste fjellet i Norge utenfor Jotunheimen (og den 24. største av alle)

Dovrefjell

Previous articleEkstremtur på Finnmarksvidda
Next articleDen hippe og bohemske bydelen Marolles i Brussel

8 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.