Har du lyst til å bli med på en tur til Makedonia der vi kombinerer yoga og vandreturer, spiser økologisk og lokal mat og besøker et lokalt kloster? I tillegg får du oppleve et land som for mange ennå er ukjent som feriedestinasjon. Høres dette spennende ut? Da bør du lese videre.

NB! Denne turen til Makedonia er nå fulltegnet! Meld deg gjerne på mitt nyhetsbrev eller bli med i min gruppe på facebook Aktive reiser med GlobetrotterElisa. Da vil du alltid være den første som får vite når nye turer blir publisert. Og ja – flere turer kommer! 

I 2016 besøkte jeg Balkan for første gang. Jeg ble positivt overrasket over dette området i Europa som kan tilby urørt og vakker natur, vennligsinnede mennesker og et spennende kjøkken. Jeg syns flere bør ta turen hit. Derfor har jeg sammen med den dyktige yogainstruktøren Yvonne Hetlevik, satt sammen en langhelg med fokus på yoga og vandring i rolige og nydelige omgivelser i Makedonia. Vi skal bo i den rolig landsbyen Yanche, omgitt av vakker skog og frodige fjell. Makedonia er virkelig en vakker og uoppdaget destinasjon for både naturelskere, historieinteresserte og matglade.

Dette bør du ikke gå glipp av!  

Landsbyen Yanche – vakkert beliggende i nasjonalparken Mavrovo

Med nasjonalparken Mavrovo som nærmeste nabo

På denne turen skal Yvonne lede oss gjennom hele 6 yogaleksjoner. I mellom slagene skal vi gå fotturer i nærområdet. Vi skal spise lunsj hjemme hos en av de lokale og vi skal besøke et vakkert kloster.

I Yanche bor vi på et lite familiedrevet hotell med fantastisk utsikt over landsbyen, fjellene rundt og elven Radika.

Yanche ligger i nasjonalparken Mavrovo.  Og det er her vi også skal vandre mellom yogaøktene. Begge fotturene har en effektiv gangtid på 3,5 time (pauser kommer i tillegg) og går i lett terreng. Lette hikingsko, gjerne med høy ankel anbefales.

Dato for reisen: 15. – 18. juni 2018

Programmet er lagt opp til at vi tar følgende fly med Wizzair, med avreise fra Torp Lufthavn:

 • Fredag 15. Juni: Oslo Sandefjord Torp – Skopje: 09:45 – 12:55 (W6 7706)
 • Mandag 18. juni: Skopje – Oslo Sandefjord Torp: 06:05 – 09:15 (W6 7705)

Det er dessverre få valgmuligheter på direktefly til og fra Norge, så vårt fly har avgang grytidlig mandag morgen. Siste natten bor vi derfor på et hotell i nærheten av flyplassen.

Detaljert program dag for dag

Dag 1 (Fredag)

Ankomst Skopje flyplass kl 12:55.

På flyplassen møter vi vår lokale guide. Vi skal kjøre ca 30 minutter til et sted like utenfor Skopje (hovedstaden i Makedonia) og spiser lunsj her. Etter lunsjen blir vi kjørt til landsbyen Yanche (drøye 2 timer), som er vår destinasjon i Makedonia. Yanche ligger midt i Mavrovo nasjonalpark og er omringet av vakker natur og frodige fjell.

Hotellet vårt, et familiedrevet lite hotell, har en fantastisk utsikt over landsbyen, fjellene rundt og elven Radika. Her skal vi bo i 2 netter.

Hotellet vårt i Yanche hvor vi skal bo i 2 netter

Hotellet har kun blitt bygd opp av bærekraftige materialer som er hentet fra lokalmiljøet. Maten de serverer er både kortreist og økologisk og er laget på den tradisjonelle måten.

Det blir en rolig yogaøkt som vil ha fokus på å strekke på kroppen etter reisen og å lande mentalt, før vi avslutter dagen med en felles middag på hotellet.

Dag 2 (Lørdag)

Morgenyoga og frokost.

Etter frokost skal vi på vandretur. Turen starter fra hotellet og vi går gjennom den frodige furu- og bøkeskogen ovenfor hotellet. Vi skal gå en historisk og betydningsfull vei, en gammel handelsvei mellom landsbyen Yanche og Galichnik. Sistnevnte var en av de mest velstående landsbyene i Makedonia i midten av det forrige århundre. Det var ost fra sau som var den største handelsvaren.

Turen starter på 900 m.o.h og går opp til 1.450 m.o.h. Vi vil få flott utsikt over hele dalen Radika og når vi når landsbyen Galichnik, kan vi se helt over til innsjøen Debar og fjellene som ligger på grensen til Albania.

Vi finner oss en frodig eng der vi gjør en liten yogaøkt før vi skal møte vår lokalmann som er en av to gjenboende i landsbyen. Her får vi servert en ekte lokal lunsj som inkluderer den lokale osten lagd fra sau. Etter lunsj, går vi den samme veien tilbake til hotellet der vi skal nyte både ettermiddagsyoga og middag.

Vandreturen tar ca 2 timer opp og 1,5 time ned.

Dag 3 (Søndag)

Morgenyoga og frokost.

Etter frokost pakker vi med oss sakene våre og sjekker ut av hotellet. Vi blir kjørt til starten av vår vandringstur, ca 1.200 m.o.h, ved et skisenter i Mavrovo. Kjøreturen tar ca 40 minutter.

Den første delen av vandreturen er noe bratt, men flater ut når vi kommer ut av skogen og frodige enger på 1500 m.o.h møter oss.

Vi tar en liten yogaøkt før vi vandrer videre til et utsiktspunkt over innsjøen Mavrovo.

Lengden på denne turen er ca 2 timer. Vår sjåfør plukker oss opp og kjører oss til vårt lunsjsted. Etter lunsj skal vi besøke det kjente St. Jovan Bigorski klosteret. Etter besøket på klosteret blir vi kjørt til Skopje, til et hotell nær flyplassen slik at vi kan få en god natts søvn før vi skal rekke vårt fly grytidlig hjem mandag morgen.

Pris:

 • Kr. 3.900,-
 • Enkeltrom kan bookes mot et tillegg på kr 900,- NOK

Hvem passer dette for?

Alle kan bli med på denne turen. Både nybegynnere og de mer erfarne innen yoga. Vi legger opp yogaklassene etter nivået på gruppen. Det er derfor viktig at du gir oss beskjed hvilket nivå du er på når du sender oss påmelding.

Vandringen foregår i lett terreng og det er ikke krevende dagsetapper.

Hva dekker prisen:

 • 2 B&B overnattinger på familiedrevet hotell
 • 1 overnatting på 4 stjerners hotell
 • All transport i Makedonia
 • 2 vandringer med lokal fjellguide
 • Lunsj på dag 1
 • Snacks og drikke under yoga og vandringsturene
 • Lån av yogamatte, teppe og pute
 • Norsk yogainstruktør
 • Norsk turleder

Hva må du betale utenom:

 • Reiseforsikring
 • Flybilletter
 • Måltider som ikke er beskrevet ovenfor
 • Personlige utgifter
 • Transport til og fra Torp flyplass

Flyreise tur/retur fra Torp – Skopje. Direkte flight med WizzAir. Prisen ligger på ca 1.150,- NOK (kun håndbagasje), per februar 2018. Flybilletter bestilles direkte på wizzair. com. NB: Ikke bestill flybilletter før du får bekreftelse av oss.

Husk å ha gyldig reiseforsikring før du reiser!

Om oss

Yvonne

Yvonne er utdannet innen Ashtanga yoga, men underviser til vanlig i vinyasa og yinyoga på Joy yogastudio i Oslo. Hun er en erfaren instruktør som tar godt vare på de som er på klassene. På denne turen blir det lagt til rette for de som melder seg på, og det kommer til å være ekstra fokus på å ta vare på kroppen i forhold til turene vi skal på, samtidig som vi får brukt alle sansene til å ta inn den vakre naturen og opplevelsene vi får underveis.

Foto: Northern Bohemian – Elisabeth Fosse

Elisabeth

Elisabeth elsker aktive reiser, og vandreturer er en av hennes store lidenskaper. De siste årene er det destinasjoner i Europa som har trigget interessen mest. Etter å ha latt seg fascinere av fjellene i Balkan, gleder hun seg derfor veldig til å vise deg naturen i Makedonia. Siden 2013 har Elisabeth blogget om aktive reiser i inn- og utland og til sammen har hun besøkt 44 land. Elisabeth har også erfaring som reiseleder tidligere.

Påmelding:

Påmelding gjøres ved å sende mail til Elisabeth: globetrotterelisa@gmail.com

Det er fint om du kan skrive litt om du har praktisert yoga før og hvor lenge du har praktisert yoga (nybegynner/litt øvet/øvet). Gi også gjerne beskjed om allergier, vegetar etc. slik at vi kan forberede hotellet best mulig på dette.

Turen kan bare gjennomføres med et visst antall påmeldte, så ikke book flybilletter før du får beskjed fra oss.

Ved påmelding skal det betales et depositum. Nærmere info om dette får du i mail fra oss ved påmelding.

Avbestilling:

Når du har betalt depositum, er påmeldingen bindende. Hvis vi har noen på venteliste som kan ta over plassen din, betaler vi tilbake depositumet.

Hvis du av en eller annen grunn må avbestille turen, kan vi ikke gi noen refusjon (ved sykdom eller andre akutte hendelser som gjør at du ikke kan dra, gjelder reiseforsikringen din).

Vil du sikre deg en plass på turen? Eller har du kanskje noen spørsmål først?

Til informasjon: Vi er ikke et reisebyrå, men to reiseglade jenter som ønsker å dele denne reiseopplevelsen med flere. Har du spørsmål ang. hva dette betyr for deg, er det bare å sende mail eller du kan også ringe Elisabeth på 90 79 79 40.

Bildene i dette innlegget er lånt fra Hiking the Balkans om ikke annet er nevnt.

Previous articleKortreist hyttetur: Mini-ekspedisjon til Råbjørnhytta i Romeriksåsene
Next articleJakten på DNT-hytter: Hytte nr. 75 er nådd!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.