Årets sommertur i fjellet skulle tilbringes i Sunnmørsalpene. Etter å ha besteget Slogen og besøkt Patchellhytta, var det fine været brukt opp for vår del. Vi la en ny slagplan og bestemte oss for å reise sørover der værprognosene var noe bedre. I Jotunheimen skulle det bli ok, i hvert fall akkurat den dagen det var viktig at det var ok vær, nemlig turdagen.

Etter litt diskusjon ender vi opp på Bessheim, der de har en akkurat passe stor leilighet til hele gjengen vår på hele 7 personer. Vi kikker på kartet og prøver å peile ut en fin topp. Vi hadde alle gått Besseggen noen år tidligere. En tur som er verdt å gå flere ganger. Selv har jeg gått Besseggen 2 ganger og er alltid klar for en tur til. Konklusjonen blir at vi vil gå en litt kortere tur siden det er meldt regn på ettermiddagen. Valget faller derfor på Bitihorn som er en topp som er perfekt som en liten tur der du også får fin utsikt.

Ny dag, ny topp!

Tidlig neste morgen er vi derfor klare for en aldri så liten topp. Vi kjører bort til parkeringsplassen i bunnen av fjellet. Bitihorn ligger bare 10 minutters kjøring fra Beitostølen og er inngangsporten til Jotunheimen. Dette gjør også Bitihorn til en lett tilgjengelig topp og samtidig også en veldig populær topp. Når vi ankommer parkeringsplassen rundt kl 10, er det allikevel bare 2 andre biler der.

Du kan se Bitihorn foran deg, men selve toppen er ikke synlig når du kommer fra denne vinkelen. Stien er godt merket og følger du de røde T-ene, kommer du rett til toppen.

Det stiger slakt i begynnelsen, men når du kommer til der ura begynner, blir det bratt og du får kjent litt på pulsen. Vi går forbi noen franske ungdommer som tydeligvis syns ruta er krevende. Har du aldri gått en fjelltopp før og er vant til å bare gå bortover, er det jo klart en topp føles krevende. Det er bare å ta tiden til hjelp.

Kjente fjelltopper på rad og rekke

Toppen er som alle andre topper… du tror du ser siste kneika hele tiden, men så er det en kneik til, og en til, og jammen meg en til. Vi når omsider toppen og kan nyte utsikt i alle himmelretninger.

På en klar dag kan du se mye fra Bitihorn. I vest kan du se kjente topper som Falketind, Uranostinden og gullrekka til Hurrungane. Sydover har du hele Beitostølen og østover kan du se utover Vinstrivatnet og Jotunheimveien som går mot Gudbrandsdalen og Espedalen. Vender du blikket nordover, ser du innover Valdresflya og Besshø. Det mangler ikke på flott utsikt fra Bitihorn med andre ord.

På toppen blåser det ganske mye, så vi bestemmer oss derfor for å gå litt ned igjen før vi nyter matpakke og snacks. Vi finner en fin hylle i le av vinden og ser nå alle de mange turfolkene som skal bestige Bitihorn denne dagen. Det er en tilgjengelig topp som de fleste kan gå, og er i grunn en perfekt topp om du vil prøve deg på topptur for første gang eller har med mindre barn.

I horisonten ser vi at mange av de høye toppene ligger inntullet i tåke. Til og med Besseggen ligger i tåke denne dagen, så vi er glade for at vi tok en annen tur i stedet denne gangen.

Kjekt å vite om turen opp til Bitihorn:

 • Høyde: 1.607 moh
 • Nivå: Middels
 • Tidsforbruk: 2-4 timer (Vi brukte 3,5 time med pauser)
 • Høydemeter: 550 m
 • Lengde: Ca 7,5 km
 • Parkering: nede ved bunnen av fjellet. Kr. 50,- som kan betales med VIPPS.

Flere innlegg fra Jotunheimen:

Turen ble gjennomført i august 2018.

Previous articleIseventyret på Svalbard
Next articlePå to hjul på Djursland – der sykkelsesongen aldri tar slutt

6 COMMENTS

 1. Så vakkert! 🙂 Vi skulle egentlig med et vennepar av oss i oktober på hyttetur, og bestige både Bitihorn og Besseggen, men ettersom det var snø på dette tidspunktet ble det utsatt til neste år. Nå gleder jeg meg enda mer enn tidligere etter å ha sett de flotte bildene dine. 🙂

  • Hei Desirée! Da håper jeg virkelig du får tatt turen til neste år! Besseggen fortjener fint vær da utsikten er så fin… Det gjelder for så vidt Bitihorn også, eller egentlig alle turer i fjellet… he he!

 2. Fin topp som jeg har gått opp en del ganger. Lett tilgjengelig og ikke alt for krevende, samtidig som den har flott utsikt 🙂 Det er forøvrige flere veier til toppen. Du kan gå opp ved Båtskaret på framsiden av Bitihorn, den såkalte «tyskerstien». Her trente tyske alpejegere på fjellkrigføring i 1942 og 1943, derav navnet Det lure er dog å gå denne ned, da den er brattere.

  • Hei Laila!

   Ja, dette er en perfekt topp man gjør unna på en formiddag eller ettermiddag! Jeg så noen som kom en annen vei opp, og da gikk de sannsynligvis denne Tyskerstien. Det må jeg sjekke ut neste gang jeg er i dette området 🙂

 3. Bitihorn var den første toppturen på ski som jeg tok sammen med den eldste datteren min når hun var 11 år. Vi var på en hytte på Beitostølen og ønsket å teste ut det nye utstyret hun hadde fått. Fin tur, men vi måtte snu før vi kom på toppen grunnet sterk vind og at hun ikke var helt komfortabel med konseptet. Til den dag i dag sier Nelly: «Vi skulle ikke snudd på Bitihorn, det hadde gått fint å komme seg til toppen!»

  Mye tyder på at vi kommer tilbake. ;D

  • He he, søt kommentar fra datteren din der altså! Høres ut som hun også er motivert for en ny tur opp også! Hvis jeg noen gang begynner med toppturer på ski, så tror jeg nok dette kan bli en av mine første topper!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.