Jeg har tidligere besteget Galdhøpiggen og jeg fortsetter nedover på lista over Norges høyeste fjell. På plass nummer 2 finner du Glittertind eller Glittertinden som den også kalles. For drøye 70 år siden var faktisk Glittertind Norges høyeste fjell. Dette fordi det ligger en isbre på toppen, og denne smelter mer og mer. I dag måles toppen til 2464, mens det faste fjellet er målt til 2452 moh.

GlittertindDe fleste velger å legge toppturen sin til Galdhøpiggen, men Glittertind som bare er 5 meter lavere er en like fin tur og mye mindre befolket. Den korteste varianten kan du ta ved å starte fra Glitterheim. Stien som er godt merket med turistforeningens røde T-er og varder, er lett å se. Det går oppover fra start og du skal stige drøye 1000 høydemeter på denne turen.

Glittertind

Vi er på et høyt fjell, så stien er naturlig nok steinete. Store steiner, små steiner, løse steiner, glatte steiner, spisse steiner og flate steiner. Når du kommer nesten opp til topps, på ca 2200 moh åpner utsikten seg nordover og du kan se ned på det som er igjen av Gråsubreen. Herfra skal du fortsette langs kanten av fjellet. Her er det stupbratt rett ned, så hold god avstand fra kanten.

Glittertind

Ca 50 høydemeter fra toppen møter du breen, og på sensommeren kan den være veldig isete og glatt. Det var den nå, og jeg hadde ikke brodder eller stegjern, så jeg valgte å stoppe her.

Glittertind

Beregn mellom 3 og 4 timer opp og 1,5 – 2 timer ned. Husk gode fjellstøvler (får ikke sagt det mange nok ganger!), vindjakke, matpakke og godt med drikke.

Vi bodde på Glitterheim. Dette er en betjent DNT-hytte som er lett tilgjengelig med bil. Da kjører du gjennom Visdalen og parkerer bilen ca 8 km fra hytta. Herfra følger du grusveien inn og du kan leie sykkel, gå og til og med få fraktet bagasjen din inn om du ønsker det. Til fots bruker du i underkant av 1,5 time.

Glitterheim

På Glitterheim får du det jeg kaller riktig luksus i fjellet. Og da mener jeg luksus i form av en varm dusj, en myk seng og en hjemmelaget nydelig 3-retters middag! Maten smakker himmelsk etter en lang dag i frisk fjelluft! Kveldens hovedrett var fjellørret med mandelpoteter, agurksalat og rømmesaus, og jeg spiste sikkert dobbelt så mye som magen egentlig hadde godt av! Etter middagen var det derfor ekstra godt å kunne slappe av i peisstua med fyr på peisen og litt rødt i glasset og bare sitte der og nyte fjellets ekte luksus!

JotunheimenI disse innleggene finner du flere turtips i Jotunheimen:

Previous articlePreikestolen
Next articleBesseggen – en klassiker av en fjelltur

4 COMMENTS

  1. Hei.
    Fantastiske bilder! Jeg har planer om å gå denne turen i slutten av juni. Har du også gått turen til Glittertinden fra Spiterstulen?
    Jeg lurer litt på hvilken jeg skal velge.

    Mvh Line

    • Hei Line og takk for hyggelig kommentar. Jeg har ikke gått fra Spiterstulen, men dette skal være en lengre og mer krevende tur. Den er nok uansett minst like fin! Turen til og fra Spiterstulen er beregnet til 6 timer, og til og fra Glitterheim ca 3,5 time. Jeg ville valgt utifra hvor lenge du er villig til å vandre. Personlig liker jeg Glitterheim best av disse to hyttene. Forvent en del snø mot slutten. Jeg var der i midten av august. God tur og gled deg!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.