sponset-reise-nyEtter å ha testet både skalldyrsafari og kajakktur i skjærgården, skal vi forlate fastlandet og bevege oss ut på en av de mange øyene i Bohuslän. Vår øy på denne turen er Skaftö.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi nyter en lang frokost på Strandflickorna Havshotell. Dagens plan er sykkeltur. Vi har leid sykler og bestilt lunsjboks fra hotellet. Fra Lysekil tar vi ferjen over til Skaftö. Skaftö er en øy med kun et par hundre fastboende. Om sommeren mangedobles dette antallet da de fleste husene brukes som sommerboliger.

Bohuslän er som skapt for utesommer. Her finnes et hav av utendørsaktiviteter om du ønsker en type soft adventure ferie. Sykling er en populær aktivitet siden det er så flatt her. Her kan alle sykle, gammel som ung, med eller uten barn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er veldig enkelt å ta med sykkelen på ferja. Fra kaia i Grundsund sykler vi nordover på Skaftö, i trange gater mellom hvite- og rødmalte hus med hager som bugner av blomster og planter. Videre sykler vi på rolige skogsveier.

Når vi er halvveis dukker det opp en havn og vi finner et svaberg for å nyte medbragt lunsj. Laks med potetsalat smaker utrolig godt der vi nyter utsikten over havet. Er det ikke rart hvor godt egentlig all mat smaker når man er utendørs? Det er noe av det jeg virkelig setter pris på med å være en outdoor junkie! Det hjelper jo selvfølgelig at vi har været med oss også!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Videre sykler vi til Fiskebäckskil. Det er opprinnelig en gammel fiskeplass der dette var hovednæringen. I dag er det en idyllisk og rolig oase. Vi nyter ettermiddagen med å vandre i gatene, ta bilder av de utallige koselige husene. I hagene bugner det av blomster i alle farger.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi bor på Gullmarsstrand og en av fasilitetene er en deilig SPA avdeling. Denne SPA avdelingen ligger regelrett oppe på vannet. En mer idyllisk plassering enn dette skal du lete lenge etter. Vi får med oss et SPA kit med masse deilige produkter. Vi hopper til sjøs og får et forfriskende sjøbad før vi nyter en varm og deilig badstu – nok en gang med nydelig utsikt over havet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Masse frisk luft, sykkeltur, sjøbad og badstu! Frister ikke dette? Kanskje du også har lyst på en liten ekstraferie rett utenfor Norges grenser?

Her er mine tips til overnatting og spisesteder:

I Lysekil bodde vi på Strandflickorna. Et lite og personlig hotell med mye sjarm. Hvert rom er forskjellig innredet. Frokosten kan du ta med deg utendørs i en hyggelig bakgård. Det finnes også 2 sjøhus rett ved vannet som du kan leie.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har du lyst på god og lokal sjømat, kan du ta turen til Norra Hamnen 5. Stor og fin restaurant i 2 etasjer. Ligger helt ned ved havnen og også her har du utsikt over sjøen. Om temperaturen tillater det, har du også en uteterrasse du kan nyte middagen din på.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I Fiskebäckskil bodde vi på Gullmarsstrand. Nærmere havet kommer du ikke. Rommene er fordelt på flere bygninger, og vi får et rom i den bygningen som ligger litt oppe på en topp med fantastisk utsikt over sjøen. Pass på å booke plass i SPA avdelingen. Husk at det er ingen grunn til å la være å bade selv om det kanskje er litt rufsete vær, for du har badstua i umiddelbar avstand som du kan hoppe rett inn i.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På kvelden spiste vi på Restaurant G som tilhører hotellet. Vi fikk bord helt inntil vinduet med utsikt over havet. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har kunnet nyte vakker utsikt iløpet av denne dagen, men det er ikke få. Vi var veldig heldige og fikk til og med solnedgang under middagen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her kan du se deler av sykkelturen på Skaftö:

Reisen er planlagt og gjennomført i samarbeid med Nordic Nomads og VisitSweden.

 

Previous articleSkalldyrsafari utenfor Lysekil
Next articleMine beste tips til en aktiv helg i Vest Sverige

6 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.