Mitt opphold i Bohuslän ga absolutt mersmak. Å være aktiv i Vest Sverige er en smal sak. Jeg har allerede tipset deg om følgende i tidligere innlegg:

Men det er ennå mye mer man kan gjøre. Her er det også fine muligheter for både dykking og seiling. Ønsker du å holde deg på tørt land, kan du klatre eller benytte deg av de mange turmulighetene, blant annet finnes det merkede kyststier. Visste du forresten at du kan gå kyststien hele veien til Oslo?

Vi valgte en mye kortere variant, og tok turen ut til Stangehåvud naturreservat i Lysekil. Her kan du vandre langs de røde svabergene og nyte ro og lyden av bølgebrus. Ta gjerne med deg en piknikkurv og badetøy og nyt noen late timer her eller hvorfor ikke en joggetur om du er av den aktive typen! Du kommer deg dit enkelt både til fots og med sykkel. Ved enden av turveien, parkerer du eventuelt sykkelen før du starter vandringen på svabergene til fots.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har du med deg barn, kan jeg anbefale en tur ut til Nordens Ark. Dette er ingen helt vanlig dyrepark, men en park som tar vare på utrydningstruede dyrearter. De har omtrent 80 forskjellige arter som alle tåler det nordiske klimaet. Det må de gjøre fordi de er ute i naturen hele året. Blant artene de har, finner du blant annet snøleopard, amurtigeren og amurleoparden. De har også mer kjente og nordiske arter som ulv og gaupe. I Nordens ark kan du blant annet få guidede turer og bli med på mating av dyrene. Mer informasjon finner du på hjemmesiden til Nordens Ark: www.nordensark.se

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fakta om Bohuslän – Vest Sverige

  • Det er Sveriges vestligste landskap med nydelig skjærgård og idylliske svaberg.
  • Fiske er populært og området er kjent for sine gode fiske- og skalldyrrestauranter, samt trivelige bondegårder med gårdskaféer
  • Ligger omtrent 22 mil sør for Oslo, ca 2,5 times biltur
  • Her finner du flere koselige små byer på rad og rekke. I tillegg til Lysekil, finner du Smögen, Grebbestad, Marstrand og Fjällbacka.
  • Regnes som Sveriges beste området for kajakk
  • Fra år 1058 til 1658 var dette en del av Norge, men etter freden i Roskilde ble Bohuslän en del av det svenske riket.

I filmen under har jeg samlet alle høydepunktene fra denne turen. La deg inspirere, så kanskje din neste miniferie legges til vårt naboland Sverige?

Reisen er planlagt og gjennomført i samarbeid med Nordic Nomads og VisitSweden.

Previous articleDet gode liv i Bohuslän
Next articleLares Trek – autentisk og vakkert i Andesfjellene

4 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.