Det er så hyggelig å beskjeden om at man har blitt nominert til Liebster Award. Nominasjonen har jeg fått fra både Pauline fra Pauline Travels og Ingeborg fra Hamacareise. Begge disse to skriver kjempefine og inspirerende reiseblogger og jeg anbefaler på det varmeste og ta en titt på bloggene deres om du ikke allerede kjenner til dem. Tusen takk for nominasjonene, kjære medbloggere!

Liebster Award er pris som gis fra en reiseblogger til en annen (eller for så vidt også en annen kategori enn reise). På denne måten kan man få øyene opp for andres blogger og gi dem litt ekstra oppmerksomhet. Slik kan du bli kjent med nye blogger, nye personligheter og nye destinasjoner.

You can only be nominated by people in the same category as you; people that are sharing the same passion for exploring and retelling stories. These stories are so pure and so hands-on that you will almost feel like you are experiencing it with them. Storytellers, bloggers, you can call it whatever. Part of this award is to answer 11 questions, which the storyteller that nominated you has plotted out.

Jeg har fått 11 spørsmål hver fra både Pauline og Ingeborg, så jeg har slått dette sammen i ett innlegg. Her er svarene mine og kanskje du får vite noe om meg du ikke visste fra før?

1. Hva er din mest villeste reiseopplevelse? Hvor dro du og hva gjorde du?

Jeg og min samboer skulle være i Goa i India i 2 uker. Etter 1 ukes tid ønsket vi å oppleve noe mer. På en tidligere reise i Thailand hadde vi møtt en fyr som hadde snakket så varmt om en person som ble sett på som en guru i en landsby i India. Han skulle visstnok ha spesielle evner og healet også mennesker. Vi syns det hadde vært spennende å møte denne fyren når vi først var i India og tok en telefon til han. Vi var hjertelig velkomne og bestilte fly samme dag. Dagen etter ble vi møtt på flyplassen av en sjåfør. Av alle bilturer jeg har hatt verden rundt, var dette desidert den verste. Elleville forbikjøringer der vi satt med hjertet i halsen, men vi kom heldigvis helskinnet frem. Dagen etter skulle vi få møte denne fyren, eller landsbyens guru. Store plakater av ham hang rundt i landsbyen. Vi fikk bli med på utdeling av mat til de fattige, besøke et barnehjem for aidssyke barn, besøke det lokale sykehuset og det mest spookye var da min samboer skulle bli healet av guruen himself (det ligger en lang historie bak dette!).

Så, langt inne i den indiske landsbygda var vi altså. Med en guru som kun snakket om «God» og «Love». Det ble litt for mye av det gode. Vi måtte gjennom nok en ellevill biltur før vi endte opp på flyplassen på vei tilbake til Goa. Vi har hatt mye moro av denne opplevelsen i etterkant. Healingen hadde dog ingen effekt.

India

2. Hvilket land har gitt deg følelsen av å være hjemme selv når du er på reise?

Thailand, uten tvil! Dette landet har jeg besøkt så mange ganger at jeg har kommet ut av tellinga. Over 15 måneder har jeg tilbragt i landet totalt, og det lengste oppholdet var på 3 måneder. Hver gang jeg setter føttene mine på thailandsk jord, får jeg den gode følelsen av å være hjemme når jeg er på reise. Mitt andre hjem i utlandet altså. Det er en liten stund siden jeg og min samboer har vært i Thailand over en lengre periode nå, og når det nærmer seg høst og den kalde perioden legger seg som et teppe over oss, da kommer det evige savnet etter smilets land, Thailand.

Thailand

3. Hvor går din neste reise, og hvorfor?

Til Italia. Jeg besøkte Italia i september i fjor og fikk en fantastisk opplevelse av landet. Planen var å utforske et nytt området, men vi endte med å planlegge en ny tur til det samme området, nemlig Piemonte. Det er litt sånn jeg er, hvis jeg finner et området jeg liker meg veldig godt i, reiser jeg mer enn gjerne tilbake selv om listen over nye destinasjoner jeg vil besøke er uendelig lang.  Nå ser jeg frem til å bli enda bedre kjent med denne regionen helt nordvest i Italia.

Neive

4. Hvorfor reiser du? Hva er det som gir deg den gode følelsen ved å reise?

Å reise er å leve!

Jeg elsker å oppleve nye steder, nye kulturer og møte nye mennesker. Å reise gir meg følelsen av frihet.

5. Hvor har du hatt den beste romantiske opplevelsen på reise?

Oj, det var faktisk ikke så lett å svare på. Siden jeg begynte å reise som 20-åring, har jeg alltid hatt min nåværende samboer som reisepartner om jeg ikke har reist med venninner eller alene. Vi er egentlig ikke noen store romantikere noen av oss, men vi har sittet på mang en strandrestaurant i både Thailand, Malaysia og Kambodjsa. Når du sitter der med sand mellom tærne og et blafrende stearinlys på bordet, og kanskje en solnedgang på toppen, så er det klart det er et romantisk øyeblikk man ikke vil være foruten.

6. Vis meg ditt beste reiseselfie og hvorfor er akkurat dette din favorittselfie?

Det er noe med meg og hoppebilder. Og spesielt når jeg er på en fjelltopp. Jeg vet ikke hvorfor jeg til stadig skal hoppe på fjelltopper, men hver gang jeg ser et av mine hoppebilder når jeg har vært på tur, får jeg alltid en happy feeling. Det går ikke ann å ikke smile på et hoppebilde altså. Jeg har egentlig ikke en hoppefavoritt, men dette er mitt siste hoppebildet og ble tatt på Lille Finsenuten i august!

Finse

7. Nevn en ting du ikke klarer deg uten på reise.

Svaret er så opplagt at jeg burde svart noe annet, men det er altså kamera! Tanken har slått meg at jeg burde prøve å reise en gang uten kamera. Bare bruke hjernen som minnebrikke. På min tur til Færøyene opplevde jeg faktisk at kamera mitt gikk i stykker! Det ble rett og slett en liten krise, men heldigvis hadde jeg både GoPro, telefon og en liten dings med navn Ricoh Theta som tar 360 graders bilder.

8. Hvem er den mest interessante personen du har møtt på en reise?

For noen år tilbake besøkte jeg og min samboer Kambodsja. Vi avsluttet turen vår i den lille strandbyen Sihanoukville. Vi fant en restaurant vi gikk tilbake til hele tiden, og her jobbet Abby. Vi snakket en del med Abby i løpet av de dagene vi var der, og hun fortalte oss blant annet om oppveksten sin. Hun hadde vært et gatebarn og de første årene av livet hennes hadde vært tøffe. Hun tigget penger hver dag av turistene. En engelsk dame som var på gjennomreise i Sianoukville, syntes så synd på Abby, så hun sendte henne på et barnehjem i Phnom Phen. Den engelske damen betalte alt for henne slik at hun fikk både skolegang og et sted å bo. I dag har hun kommet tilbake til hjemstedet i Sianoukville for å jobbe. Abby snakket flytende engelsk og var en ung jente med store ambisjoner for fremtiden.

Da vi skulle dra videre fra Sihanoukville, ordnet hun med transport til oss. Dette var tidlig på morningen, og bare like etter vår planlagte avgang, ringte hun til oss for å høre om taxisjåføren hadde dukket opp som avtalt og for å sjekke at vi hadde kommet oss trygt av gårde.

Møtet med denne unge jenta sitter fortsatt i meg. Hun hadde en så fasinerende historie. Jeg har hørt mange slike mirakelhistorier, men det er noe annet når det kommer rett fra kilden. Jeg har mange ganger lurt på hvordan det har gått med Abby. Hun hadde så mange ambisjoner for livet sitt, og jeg håper hun har fått muligheten til å fullføre noen av dem.

9. Hva er din beste matopplevelse på en reise?

Jeg er en ekte foodie og jeg legger ikke skjul på at jeg er glad i gourmetmat med tilhørende vin! Jeg har hatt mange gode opplevelser på reise, både på steder som er klassifisert som verdens beste restauranter (The Worlds 50 Best Restaurants) og på restauranter som har både 1 og 2 stjerner i Michelinguiden, men den aller beste matopplevelsen jeg hadde er kanskje på et lite gjestehus jeg besøkte i Piemonte i fjor.

I døren på dette gjestehuset, ble vi møtt av en omlag 10 år gammel gutt. Han kunne ikke engelsk og vi kunne ikke italiensk. På det internasjonale fingerspråket, fikk vi formidlet at vi ønsket å spise. Vi fikk tildelt et bord og gutten spør før vi  rekker å sette oss på stolen; ”red or white”? Faren kommer oss til unnsetning og vi får litt info om vinen som det viser seg at han har produsert selv. Så ender han samtalen med ”Bon appetit”, og vi sitter igjen som to spørsmålstegn. Noen meny hadde vi fortsatt ikke fått. Så plutselig kommer mor i huset ut fra kjøkkenet med rett etter rett. Når kvelden er over, har vi dyttet i oss ikke mindre enn 10 hjemmelagde, deilige retter. Det var som å være hjemme i stua hos denne lille familien der alle mann jobbet. Maten var suveren, men det er hele opplevelsen rundt som gjør dette til en matopplevelse jeg ikke kommer til å glemme. Og dette er faktisk en av grunnene til at vi reiser tilbake til Piemonte nå i september.

Piemonte

10. Hva er ditt beste reisetips?

Lev i nuet!!!

Når du er på reise, nyt livet der og da! Som reiseblogger har jeg lært at dette er svært viktig. Jeg blogger veldig sjelden på en reise. Da nyter jeg, slapper av og suger til meg inntrykk og opplevelser. Jeg prøver å la mac´n ligge hjemme. Tar med meg en bok i stedet. Å lese bok er litt synonymt med ferie for meg. Prøv også å være så digitalfri som mulig. Det er vanskelig i disse dager, men det er veldig deilig når du kommer over kneika!

11. Hvis du noen gang ender opp på en øde øy, hvilken øy skulle dette blitt og hva ville du tatt med deg hvis du kun fikk velge en ting?

En øde øy på Galapagos hadde kanskje ikke vært helt feil. Dyrelivet der er så unikt og spennende. Jeg tror jeg hadde valgt å ta med en fiskestang. Noe må man jo gjøre og mat må man ha!

Galapagos

12. Hvilket land i verden ble du mest overrasket over da du kom dit, enten positivt eller negativ?

Det tror jeg må være Bhutan. Da jeg var i Bhutan i 2009, hadde jeg absolutt ingen forventninger til dette landet. Jeg hadde faktisk knapt hørt om landet før jeg dro og hadde eller aldri vært i Himalaya tidligere. Landet og menneskene traff meg rett i hjertet. Jeg ble så fascinert av levestilen, naturen, gjestfriheten… ja alt! Og for å ikke glemme de flotte klostrene de har i landet. Besøket til Tigers Nest var helt spesielt! Jeg anbefaler alle på det varmeste å besøke landet som måles i brutto nasjonal lykke!

Bhutan

13. Hvilken er den kuleste ferdigheten du har lært deg på reise?

He he, ferdighet og ferdighet…, men når du er 2- 3 måneder på samme sted i Thailand, da blir du god på å gjøre ingenting. Bare la dagene vandre i sakte tempo, lese bøker, rusle en tur på stranda, kjøre rundt på scooter… rett og slett la tiden stå stille! Jeg savner å være i akkurat det moduset!

14. Hvilket bosted er det mest spesielle du har bodd på?

Her skulle jeg ønske jeg kunne svare at jeg har sovet i kapsel i en fjellvegg eller noe, men det har jeg altså ikke. Det nærmeste jeg kommer, er å ha sovet i et gammelt, ombygd branntårn langt inne i Østfolds skoger. Ikke så eksotisk akkurat, men det nærmeste jeg kommer noe som er uvanlig.

15. Hvis du kunne lært deg et nytt språk akkurat nå uten øvelse, hvilket ville det vært og hvorfor?

Det hadde vært moro å kunne snakke færøysk. Etter å ha besøkt Færøyene tidligere i sommer, var det litt sånn kjærlighet ved første blikk opplevelse. I tillegg er språket så utrolig sjarmerende. Dessverre så er det veldig upraktisk å kunne et språk som kun 60.000 mennesker snakker, derfor ville jeg nok av fornuftige årsaker ha valgt spansk!

Jeg har store drømmer om å pakke sekken igjen og reise rundt i Sør-Amerika. Jeg besøkte denne verdensdelen for første gang i fjor med besøk på Galapagosøyene og Peru, og jeg vil tilbake å utforske mer av denne fantastiske delen av verden. Jeg lærte raskt at å kunne spansk var en stor fordel. Siden dette var en gruppetur der vi hadde lokal guide med oss, så fikset og ordnet han det meste. Et par gloser snappet jeg allikevel opp. Alltid hyggelig å kunne hilse, takke og prute på det lokale språket.

Machu Picchu

16. Hvor var du da du følte at du var lengst unna dagens moderne samfunn?

På min reise i Bhutan. Vi hadde hatt en lang dag på sykkel og skulle overnatte i den lille fjellandsbyen Phobjika. Vi kommer frem svette og kalde sent på ettermiddagen. Det jeg ikke visste var at her fantes ikke varmt vann, så varm dusj var langt utenfor rekkevidde. Det ble derfor med en iskald kattevask. Denne lille landsbyen lå på nesten 3000 moh, så det sier seg jo selv at dette var en kald plass. Før vi skulle legge oss, fikk vi utdelt en varmeflaske fylt med varmt vann. Siden strøm også var en mangelvare, var ikke rommene oppvarmet. Varmeflasken var gull verdt, men det var den kaldeste natta på denne turen.

Ikke misforstå altså, jeg er jo vant med denne standarden flere steder når man er på fjelltur hjemme i Norge, men akkurat denne opplevelsen kom litt brått på. Det er nok derfor jeg husker dette så godt.

Bhutan

17. Hva er din guilty pleasure på reise?

Etter å ha kjøpt meg skikkelig gode øretelefoner som i tillegg reduserer støy, så har dette blitt en ting jeg ikke klarer meg uten. Dette har gjort lange flyturer mye enklere. Når jeg er litt trøtt, bare setter jeg på behagelig sovemusikk og vips… du er fremme før du vet ordet av det!

18. Hva er den dummeste reisetabben du har gjort?

Å tro at taxi til Bangkok flyplass er like enkelt som å ta taxi til Gardermoen. Vel, det er like enkelt – det er bare det at det tar så mye lengre tid! Og vi hadde ikke lagt inn rushtrafikk heller! Vi bommet skikkelig på tidsberegningen og ankom flyplassen 15 minutter før flyet skulle lette. Da vi skulle sjekke inn, sperret de øynene opp når vi sa vi skulle til Chiang Mai med flyet som gikk om 15 minutter! Den søte jenta bak disken sa bare: Jeg kan sjekke dere inn, men da må dere ta med all bagasje og LØPE NÅ!!! Bangkok er en av de største flyplassene jeg har vært på, så det ble et flyplassmaraton uten like. Sikkerhetskontrollen gikk selvfølgelig ikke greit siden vi hadde både kniv og flytende væske med oss. Etter å ha kvittet oss med dette løp vi for harde livet mot gaten. Mot alle odds rakk vi flyet!!! (Det skal sies at dette flyet heldigvis var litt forsinket, eller så hadde dette vært umulig å rekke…)

19. Hvilket land ser du deg selv bo i som pensjonist, og hvorfor?

Spania… Ha ha, det var klisjésvaret sitt det! Neida, ikke nødvendigvis Spania, kanskje Italia også. Vel, i hvert fall Syd-Europa. Og det må være i nærheten av fjell.  Jeg drømmer om et lite sted der jeg kan dyrke mine egne grønnsaker. Eller kanskje en liten vingård? Kanskje ha noen rom til gjennomreisende gjester også. Det må være relativt varmt der året gjennom. Grunnen til at det bør være Syd-Europa, er fordi det skal være lett å reise til og fra Norge. Men jeg skal bo for meg selv (altså, sammen med min kjære da…) i nærheten av en liten landsby. Jeg skal IKKE bo i slike kolonier som pensjonister og skandinavier flest bor i.

Piemonte

20. Hvilken gjenstand angrer du mest på å ikke ha kjøpt med deg fra et sted du har vært på reise?

Jeg er fasinert av buddhisme og er derfor veldig glade i statuer av buddha. Vi var i Chiang Mai i Nord-Thailand og kjøpte en buddha som vi sendte hjem. Vi fant først en veldig fin statue i marmor vi likte godt, men prisen var litt høy. Det endte opp med at vi kjøpte en i bronsje og sendte denne hjem. Så viste deg seg at denne forsendelsen bare ble borte på veien, og vår statue kom dessverre aldri inn i vår stue. Siden vi fortsatt ville ha en buddha i hus, dro vi tilbake til Chiang Mai for å handle på nytt. Denne gangen gikk vi for marmorstatuen som vi angret på at vi ikke kjøpte forrige gang. I tillegg kjøpte vi en annen lekker statue i bronsje, som vi også ville ha. Vi tok en ny sjanse og sendte de enda dyrere statuene hjem. Heldigvis kom denne forsendelsen frem og jeg er svært fornøyd med våre 2 buddhaer som vi har hatt i mange år nå.

21. Hvilket sted i ditt eget nærområde kan du anbefale andre å reise til?

Helt klart Oslomarka! Den ligger der rett foran dine føtter. Her kan du gjøre alt; dra på dagsturer, overnattingsturer (visste du at DNT har 27 hytter bare i Oslomarka?), padleturer, fisketurer, bær- og sopptur, treningsarena… you name it!  Altså dette er mitt fristed i Oslo.

Nordmarka

22. Hvis du bare kunne reist tilbake ett sted av alle stedene du har vært, hvor hadde du dratt?

Bhutan!!!

Liebster Award handler om at man skal nominere andre reisebloggere som du ønsker skal få litt mer oppmerksomhet. Det er så mange gode reisebloggere der ute som fortjener en slik nominasjon. Mine 4 Liebster Award nominasjoner går til:

Her er mine 11 spørsmål til dere:

 • Hva er det skumleste du har opplevd på en reise?
 • Hva er det rareste du har opplevd på en reise?
 • Hva er det mest spesielle du har spist?
 • Hva er den mest minneverdige kollektivtransportopplevelsen du har hatt?
 • Hva slags kamerautstyr har du med deg når du reiser?
 • Nevn tre naturopplevelser du har hatt som du kan du anbefale at andre også får med seg.
 • Hvilken landsby som du har besøkt er den mest sjarmerende?
 • Hvilke tre land vil du anbefale andre å reise til, og hvorfor?
 • Hva er dine favorittsteder i ditt eget land?
 • Hvilke tre steder i Norden ville du helst besøkt?
 • Hvilke tre destinasjoner står øverst på ønskelisten din?
Previous articleTerrengsykkelguide til Dalarna i Sverige
Next articleTórshavn – den lille byen med det store hjertet

10 COMMENTS

 1. Hej Elisabeth,
  For det første tusind tak for din notering, det er vi meget glade og stole over 🙂
  Det er super spændende at lære dig bedre at kende ved at læse dine svar på spørgsmålene. Et super spændende rejseliv du har haft og vi glæder os til at følge dig fremover:-)
  /Annette

  • Tusen takk for det Renate! Jeg satser på at jeg oppnår en lignende opplevelse i år også (tross at jeg nå vet hva jeg går til… he he). Bhutan kommer nok til å stå øverst på min liste lenge – og jeg håper jeg får besøkt landet igjen om ikke aaaaaltfor mange år 🙂

 2. Tak for nomineringen. Vi er glade for at du kigger med 🙂 Dejligt med opmærksomheden fra en der også nyder at komme ud i naturen. Vi har vandret alt for lidt i Norge, hvilket mange af dine flotte billeder ofte gør os opmærksomme på. Vi ser frem til at blive inspireret igen og igen…
  🙂 Toni / afoot

  • Hei Toni og takk for hyggelig kommentar! Jeg håper jeg fortsatt kan klare å inspirere dere til å besøke den vakre naturen vi har i Norge. Og jeg gleder meg til å fortsette å følge dere videre på deres fantastiske vandreturer rundt omkring der ute 😉

 3. Det er så hyggelig å lese litt personlig innlegg også! 🙂 Her var det mye gøy å lese! Tenk at dere bare dro til India for treffe en Guru, så spennende! Har selv bare vært i Thailand to ganger, er det en plass jeg har virkelig funnet roen på tur så er det i Thailand. Fantastisk bilde av Galapagos! Gleder meg til å lese mer om Piemont 🙂 Kanskje blir det vinsmaking?

  • Hei Pauline og takk for hyggelig kommentar! Det var også litt morsomt å skrive dette innlegget som en liten avveksling til de vanlige innleggene. Det blir garantert vinsmaking i Piemonte – men blir nok ingen spytting i glassene der altså 😉

 4. Hei Elisa. Så spennende lesing! Dette var veldig inspirerende og morsomt! Kjenner godt igjen lysten til å reise tilbake til steder samtidig som det er så mye nytt å utforske , store problemer vi har ?? Gleder meg til å følge deg fremover!

  • Hei Silje og tusen takk for hyggelig kommentar! Uff ja… disse «reiseproblemer» vi reisebloggere kommer opp i altså… he he! Hyggelig at du vil henge med videre! Jeg håper jeg fortsatt kan gi deg masse reiseinspirasjon videre 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.