En tur til Palma de Mallorca i begynnelsen av april betyr ikke lange, late dager på stranda. For meg ville det nok uansett valg av årstid, ikke være stranda som var hovedfokuset. Temperaturen og været er ganske ustabilt på Mallorca i denne perioden. Du kan være heldig å ha gode, varme dager der temperaturen kommer opp i rundt 20 grader, men generelt er en tur til Mallorca i april som er god og varm vårdag hjemme på østlandet.

Det var derfor å utforske Palma som by, som var hensikten med vårt opphold. Da var det også naturlig å bo sentralt, og med samboeren som selskap, ville vi gjerne bo litt komfortabelt også. Med en svakhet for litt ekstra luksus, falt derfor valget på Boutique Hotel Calatrava.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJeg har virkelig sans for små boutique hoteller der alt er mer personlig enn om du skal bo på et større hotell. Hotellet har 16 rom hvorav 10 av de vender ut mot sjøen. Rommet vårt er en Calatrava Suite og er stooort! Ekstra deilig er det med egen terrasse der du har kveldssol og utsikt over sjøen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAFrokosten nytes i øverste etasje. Buffeén er enkelt, men meget velsmakende. Ferskpresset appelsinjuice og nylaget kaffe, müsli, yoghurt, ferske brød, et utvalg oster og skinke samt croissanter. Egg i alle varianter kan bestilles av servitørene. Her oppe får du dessuten frokost med utsikt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHotellet har også en liten SPA avdeling. Her booker du deg inn og får 1 time helt for deg selv. Hvor deilig er ikke dette etter en lang dag ute på farten? Badstu, boblebad, oppvarmede liggestoler og behagelig musikk – helt alene sammen med din kjære! Og dette kan du gjøre hver dag. Bare husk å booke tid dagen i forveien, det er andre som syns dette er digg også. Du kan også bestille massasje eller andre SPA behandlinger.

 Om du ønsker å nyte spansk tapas og litt god vin, har hotellet en liten og koselig bar og bistro. Her får du et lite utvalg av tapas og vin. Et greit alternativ om du ikke ønsker å gå langt for å spise.

Beliggenheten er perfekt i et rolig området av Palma. På 10 minutter er du i sentrum av gamlebyen der blant annet byen store turistattraksjon befinner seg; katedralen – Cathedral of Santa Maria of Palma. Går du 5 minutter ekstra befinner du deg midt i handlegatene og et yrende uteliv med et stort utvalg av restauranter og barer. Rett utenfor hotellet finner du en hyggelig, grønn park. Sett deg gjerne ned her med medbragt lunsj, eller bare for å nyte livet. Det er kort vei ned til den fine strandpromenaden hvor du kan ta turen langs stranden eller inn mot havnen og sentrum av Palma.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hvem passer hotellet for:

  • For deg som ønsker å bo rolig
  • For deg som setter pris på egen terrasse med sjøutsikt
  • For deg som liker det lille ekstra når du er på ferie
  • For deg som er på tur med kjæresten

Hva savnet jeg?

  • Et lite bassengområdet hvor du kunne slappe av i en solseng mellom slagene.

Det var forøvrig fullt mulig å benytte takterrassen utenom frokostserveringen. Fint alternativ om du ikke har rom med egen terrasse.

Jeg bodde her 1 uke under mitt opphold i Palma. Betjeningen er veldig hjelpsom og små detaljer som at de husker hva du heter og hvilket rom du bor på, er selvfølgelig veldig hyggelig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pris:

  • Fra 200 – 600 Euro per natt. Prisene varierer som vanlig fra sesong, etterspørsel og romkategori.
  • Frokostbuffet koster 19.25 Euro per person.

Mitt tips:

Bestill rom direkte på hotellets hjemmesider, og du får en flaske cava levert på rommet ferdig avkjølt og klar til å nytes ved ankomst (eller du kan selvfølgelig spare denne til senere). Du får også en flaske vin inkludert hvis du spiser i hotellets egen restaurant.

(Oppholdet er ikke sponset)

Ønsker du tips til hva du kan se og gjøre på Mallorca? Ta en titt på disse innleggene:

Previous articlePuerto de Sóller – en gammel piratbukt på Mallorcas vestkyst
Next articleKjærlighet ved første bit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.