Jeg har tidligere besøkt Flandern i Belgia. Den gangen brukte jeg sykkel som fremkomstmiddel. På denne turen skulle jeg ta turen sørover. Sammen med bloggkollega Elin fra Reisehjerte, skulle vi rett og slett utforske landsbygda med bil. Etter bare en snau time fra flyplassen, kjører vi av hovedveien for å snirkle oss inn i de mindre og idylliske veiene som går gjennom bondelandskap, flott eventyrskog og åpne sletter.

Saxofonlandsbyen Dinant

Vårt første stopp er den lille landsbyen Dinant med i underkant av 14.000 innbyggere. Dinant ligger rett ved elven Maas og klistrer seg inntil en liten fjellvegg der festningen Citadel de Dinant troner på toppen. I vinterhalvåret har de åpent hver dag bortsett fra fredager, og siden vi var så uheldige at det var en fredag vi nettopp skulle besøke denne lille landsbyen, så kom vi oss dessverre ikke opp til festningen. Som en liten trøst, er det i hvert fall fint å ta turen over broen der du får en kjempefin skue mot kirken the Collegiate Church of our Lady, og landsbyen. Den opprinnelige kirken ble på 1100-tallet erstattet med en romansk kirke. Etter et ras i 1227 fra fjellet bak, kollapset denne og etter oppbyggingen er det er kun en liten del av den romanske kirken igjen.

Over hele broen er det plassert flere fargerike saksofoner. Jeg syns kanskje det var litt pussig at hele broen og også flere steder i byen var dekorert med disse kunstneriske saksofonene, men etter et søk på nettet viste det seg at selve mannen bak saksofonen, Antoine Joseph Adolphe Sax, var herfra.

Når man besøker Dinant er fredag formiddag i slutten av februar, kan man ikke forvente seg fullt liv og røre. De fleste restaurantene lå ned ved elven, men viste seg å ikke åpne før lenger ut på dagen. Vi gikk derfor opp i hovedgaten og fant La Broche, en veldig koselig restaurant med hyggelig atmosfære. Her serverte de dagens lunsj bestående av 2 retter og kaffe/te. Du kunne også velge fra den faste menyen om du heller ønsket det. Selv i en så stille og rolig landsby som Dinant, var det ganske travelt på La Broche. Det skal også sies at snittalderen dalte betraktelig når vi snublet innom. Betjeningen snakket bra engelsk, noe som var et stort pluss siden alle menyene kun var på fransk.

The Castle of Crupet

Like ved Dinant, finner du også en annen sjarmerende landsby, nemlig Crupet. Denne lille bygda har akkurat det du trenger: to hotell, en håndfull restauranter (dog bare en åpen på denne tiden av året), en suvernirbutikk, en kirke, et lite slott og et knippe bebodde hus. De fleste som tar turen hit, kommer for å se The castle of Crupet som er et lite middelalderslott. Men, som reisende opplever man jo at ikke alltid ting er åpent – sesong eller ei. Dette slottet var fint pakket inn i et gedigent stillas og elven rundt var tømt for vann. Det var nesten et litt trist syn å se dette, samtidig er det veldig godt å se at ting blir bevart. Det er bare så kjedelig at det er en full restaurering på gang akkurat når man selv har tatt turen.

Gleden ble derfor veldig stor da vi oppdaget den flotte grotten med navnet The Grotto of St Anthony of Padua. Her finner du et tyvetalls statuer der flere av de viser scener fra livet til St Anthony of Padua som var en katolsk pres og munk av fransiskanerordenen.

Ønsker du å reise til dette området, kan jeg anbefale å bo på Chateau de La Post i Maillen.  Her bor du midt i skogen i det som en gang var et gammelt slott. Slottet er nå ombygd til hotell.

Jeg bodde selv her i 2 døgn i forbindelse med arrangement Travel Storytelling Getaway, og dette er et sted du virkelig kan senke skuldrene og bare nyte freden og roen.

Har du vurdert Belgia som ditt neste reisemål? Med bare en 2 timers direkte flytur unna, er Belgia lett tilgjengelig om du ønsker en kort utflukt. Alle disse stedene jeg har beskrevet her, besøkes aller enklest med bil.

Ønsker du å ta turen til Belgia uten å benytte bil? Da anbefaler jeg deg å ta turen til Flandern. Her kan du lese mer om dette:

Previous articleMikronasjonen Vevcani
Next articleHotellomtale: B&B La Maison Haute – når sjarm og personlighet teller

4 COMMENTS

  1. Hei Elisabeth,

    Vi skal til blant annet Belgia på sommerferie, på vei hjem fra Skottland, England og Wales. Eau d’Heure lakes ligger litt nord for det området dere var i (slik jeg forstår det), kult å lese innlegget ditt, og vi kommer til å supplere med tips i forhold til blant annet stisykling i området. Er i research fasen nå, så har du noen tips tas de i mot med takk.

    Jens

    • Oj, så spennende! Dere er så flinke til å reise på turer utenfor allfarvei med syklene! Jeg har dessverre veldig lite tips fra dette området da jeg bare var her noen få dager. Gleder meg til å se hvor dere havner!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.