Jeg liker å være litt spontan, men det er ikke alltid utfallet blir like vellykket. I dag er det kinesisk nytt år, og her er historien om hvordan jeg plutselig havnet midt i feiringen av kinesisk nyttår!


Det er 35 grader og svetten preller av oss i Bangkok! Vi har vært 6 uker i Thailand og ville røre litt på oss igjen. Et par kjappe flysøk og jeg ser at vi kan komme oss over til Hong Kong på drøye 2 timer. Nice – det tester vi ut! Flybilletter ordnes og før vi vet ordet av det forlater vi svette Bangkok og lander i…. isboksen Hong Kong!!! Ja, det føltes ihvertfall slik der vi sto i vårt sommertøy og så at gradestokken i Hong Kong var UNDER 10 grader! Er det mulig. Hva skjedde på drøye 2 timer i luften. Jeg har hørt at man krysser tidssoner, men her har vi jo helt klart krysset en klimasone også!

Ok, her er det bare å gjøre det beste ut av det. Men med ryggsekken full av sommerklær, så ble dette en tricky greie. Her kommer første «note to self»: Sjekk værvarselet dit du skal før du planlegger tur!
 

Grått og trist utenfor hotellvinduet… og alt du ser er bygninger!

Ok, da får vi gå til innkjøp av litt varme klær. Eeehhhh…, alt er stengt! Hvorfor? Jo, vi havnet midt i feiringen av det kinesiske nyttår – noe som er den viktigste av helligdagene i Kina. OH MY……!!! Ok, da tager man det man haver, og jeg tror jeg hadde på meg samtlige plagg. Ikke nok med at gradestokken var faretruende nær null (tror vi var nede i 6 grader…), så blåste det no så himla mye da… Du kan jo si jeg var glad for at Starbucks var veldig godt representert i denne byen. Note to self 2: Sjekk om det er noen viktige helligdager som kan være greit å få med seg/unngå før du drar på tur!

Men, turister kan vi jo være allikevel. Selv om det er sånn skikkelig turistgreie som jeg egentlig ikke liker å gjøre, så anbefaler jeg alltid å ta en type «hop on hop off» buss. Da får du en oversikt over byen, og plukker ut det du selv syns er verdt et grundigere besøk. I tillegg til den dyre bussbilletten, får du masse kjedelig og tørr informasjon fra dårlige headsett. Er du heldig å ha en morsom guide på bussen, hever kvaliteten på turen seg drastisk…

Den ene kvelden snublet vi over en gate med markeder, underholdning og gatemat i mange varianter!Det er et par must see i Hong Kong. Den mest besøkte er nok Victoria Peak, der du tar Peak Tram, en elektrisk bane fra slutten av 1800-tallet (som forsåvidt også er en attraksjon i seg selv…), opp til 550 meter for å nye utsikten over alle skyskraperne i Hong Kong. Det var grått og trist og veldig tåkete, så vi var temlig usikre på om vi gadd å stå i kø for i det hele tatt å dra opp dit. Vi hadde igrunn ikke så mye annet og finne på samt at en veldig ivrig selger sa at det ikke var noe tåke på toppen… Daaah – hvordan går det an å være så lettlurt å tro på det? Joda, vi menget oss i trengselen og kom oss opp og så nada! Så mye for den turen…
 

Ulempen med helligdager: alle andre har jo også fri!

Hong Kong er et shoppingmekka (når butikkene er åpne!). Det er ikke billig, men her har Gucci, Prada, LV og uttallige andre eksklusive merker, egne varehus over flere etasjer. Jeg har sagt tidligere at Dubai er et shoppingmekka, men jeg vil si at på eksklusive merker, så finnes det ingen over eller ved siden av! Men når du er på backpacker tur i Asia, så frister det ikke å fylle opp sekken med stæsj. Vi tok jo ikke turen over for ekstremshopping akkurat. Vi handlet 3 ting: lue, vanter og skjerf!

Jeg elsker å utforske lokal mat. Og her var det mange interresante, lokale sjapper. Men i denne byen slet jeg litt med menyene på disse stedene. Det ble type: jeg tar det naboen spiser!Du skjønner det er kaldt, når selv innbyggerne sitter innendørs med boblejakke!

Vi var maks uheldig med været. På avreisedagen forsvant den sure vinden, skyene, tåken og regnet. Solen tittet frem og det var riktig så godt og varmt i solen. Konklusjonen ble at Hong Kong fortjener et nytt besøk – dette teller ikke!

Previous articleKambodsja – en skjult skatt
Next article«Det er lenge siden blåveis betydde et j…. vårtegn»

2 COMMENTS

  1. Bra historie, har gjort det samme, holdt på å fryse i hjææl, mye smog, og rett, tar det naboen spiser, men det var heller ikke lurt. ? ?? ????

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.