I New Orleans, som mange andre storbyer, får du all slags overnatting. I denne byen kan du finne små gjestehus fylt med antikviteter og duppeditter i den ene enden og store businesshotell med alle severdigheter i den andre enden. De fleste overnattingsstedene finner du i bydelene French Quarter og Central Business District.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
I French Quarter er det små hus og trivelige gater med butikker, cafeér og små hoteller.

Ønsker du å ha kort vei hjem etter et barbesøk i Bourbon Street, er det nok mest praktisk å bo i French Quarter. Her vil du finne mange hyggelige og mindre hoteller og gjestehus. Pass på at beliggenheten ikke ligger rett ved en bråkete bar eller i en gjennomgangsgate der det kan bli mye skrik og skrål i de sene nattetimer.

Vi bodde på et større hotell, Loews, i Central Business District. Herfra var bare 10 minutters gange til French Quarter. Vi hadde blitt oppgradert til en Grande Suite med utsikt over Mississippi river. Rommet var stort, rett og slett gedigent. Vi kunne sove i stjerneform i hver vår seng om vi ville. Nå har jeg aldri vært så opptatt av at jeg må ha store rom når jeg er ute å reiser, men det er veldig deilig når du først får anledningen.

Hotellet hadde et stort og fint treningsrom, egen SPA avdeling med svømmebasseng og badstu (som dessverre ikke var varm), en koselig resturant og en stor og flott bar med tilhørende lounge du kunne slappe av i. Et innbydende hotell med utrolig god service.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Utsikten fra 12. etasje på Loews

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Denne byen er ikke fullspekket med «grønne» kafeér, men etter litt leting fant jeg 2 veldig bra alternativer. Den ene lå i Central Business District i et området med masse gallerier. Den ligger det jeg vil kalle litt utenfor allfarvei, men det har tydeligvis ingen innvirkning på de besøkende. Vi kom dit rundt kl 14, og da var det kø ved inngangen. Vi var så sultne, så køen skremte oss ikke. Når vi etterhvert både fikk bestilt mat og fått tak i et ledig bord, konkluderte vi med at dette var verdt å vente på. Og av alle ting, normale priser og godt utvalg. Sjekk ut Cafe Carmo om du er ute etter vegetariske og sunne alternativer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Café Carmo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

«Grønn» kafe nummer 2, finner du i en liten sidegate i French Quarter. På Green Goddess får du deilige salater, varme supper og flere andre gode retter i tillegg til en veldig hyggelig atmosfære i en stille og rolig sidegate helt uten trafikk. Her kan du også spise middag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hvem skulle vel tro at det lå gjemt et godt spisested i denne gaten?

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMaten i New Orleans er et kapittel for seg selv. Jeg hadde ikke gjort så mye research på hvor jeg skulle spise middag, men på dagtid gikk jeg forbi en veldig anonym restaurant, Irene´s Cousine, i French Quarter, langt fra hovedgaten og der det vanligvis ferdes folk. Menyen så interresant ut, så vi valgte å prøve det. Da vi kom tilbake på kvelden, så det fortsatt veldig forlatt ut. Jeg tok et forsiktig tak i døren for å forsikre meg om at det faktisk var riktig dør… og joda. Rett innenfor døren ble jeg tatt varmt imot med beskjed om at det akkurat nå ikke var noe ledig bord, men vi ble vist inn i et eget rom der det var levende pianomusikk. Her kunne du ta deg noe å drikke mens du ventet på at et bord skulle bli ledig. Det tok ikke så lang tid før vi fikk et veldig koselig bord innerst i ett av de 3 rommene de hadde.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Små, intime rom og god takhøyde. Bilder av både kjente og mindre kjente gjester pryder veggene.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Servicen og maten var rett og slett upåklagelig. Det var faktisk så bra, at vi valgte å gå tilbake til samme sted allerede dagen etterpå. Så derfor har jeg bare denne anbefalingen på en veldig god restaurant i New Orleans. En 2-retters middag med 1 glass vin for 2 personer kommer på ca 150 dollar inkl tips og tax.

I ettertid har jeg funnet ut at denne resturanten er ranket som nummer 12 (!!) av 1.637 restauranter i New Orleans (Tripadviser), så er du der i høysesong MÅ du booke bord. Jeg fant ingen aktiv hjemmeside til restauranten, men du finner den i 539 Saint Philip St (The French Quarter).

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEt mer eller mindre obligatorisk stopp når du er i New Orleans, er Café du Monde. Denne legendariske kafeén som er døgnåpen, har vært på samme sted siden 1862. Det er en utendørs paviljong rett nedenfor den lille parken foran St. Louis katedralen. I den samme gaten hvor alle hestene står. Menyen er enkel; cafe au lait og beignets. Beignets er en type smulteringlignende sak uten hull, men med en gigantisk fjelltopp av en melishaug. Like populært blant turistene som hos de lokale.

 

Previous articleJazzbyen New Orleans
Next articleFort Lauderdale

4 COMMENTS

  1. New Orleans er jo en by man bare må besøke og det hadde jo vært gøy å oppleve Mardi Gras, selv om folk sier at det er oppskrytt. Uansett så ser det ut som en gøy destinasjon. Fint med tips om bo og spise og så heldig dere var som fikk så stort fint rom 🙂

    • Hei Reiselykke! Egentlig hadde det vært veldig morsomt å deltatt på et lite kokkekurs i New Orleans, men tiden flyr jo når man bare har et par dager til rådighet. Gode kokebøker får duge! Maten er definitivt et eget kapittel i NO 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.