Siden vi først hadde tatt turen «over there», så la vi inn en liten ekstra storbytur i den ellers så avslappede ferien vår. New Orleans er bare ca 2 timers flytur fra Miami.

Vi flyr fra varme Miami til iskalde New Orleans. Det er normalt over 20 grader i november, men en kuldefront lå over hele USA og det ble sagt at det faktisk hadde vært minusgrader i alle statene i USA på et tidspunkt i denne perioden. Så der var vi da, relativt lettkledde, og gradestokken viste kun 6 grader! Dejavu og Hong Kong for dere som har lest den historien. Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær – jepp!

OLYMPUS DIGITAL CAMERANår jeg tenker på New Orleans, tenker jeg på jazz, blues, kreolsk mat og Katrina. Orkanen Katrina satte 80% av New Orleans under vann og drepte 1.800 mennesker i 2005. Etter denne hendelsen plasserte i hvert fall jeg New Orleans på kartet.

Jeg ble igrunn overrasket over hvor liten og intim bykjernen egentlig var: New Orleans er Louisianas største by, USA´s 46. største og ligger helt nede langs med elven Missisippi. Dette er en by hvor du får det meste med deg til fots, og mest liv er det i området kalt French Quarter.

Hovedgaten Bourbon Street er den mest kjente gaten i New Orleans, og kalles på folkemunne The Street. Her ligger barene og pubene på rad og rekke og det finnes ikke en kveld som er rolig her. Og her finner du garantert din bar; jazzbarer, pianobarer, barer for homofile, historiske barer, strippebarer og til og med østersbarer – bare for å nevne noen. Vi vandret der en sen kveld midt i prime time, og du skal gå med standhaftig blikk og være målrettet, ellers blir du rett og slett kastet inn på en bar. Og pass på verdisakene, særlig hvis du har tatt deg en drink for mye. Det er mange sleipe lurendreiere i denne gata som vet å sno seg på halvfulle turister. Iløpet av en rusletur i Bourbon Street, som strekker seg hele 6 kvartaler, kan du høre hard rock, jazz og blues, honky-tonk piano, irsk musikk, can can, karaoke og mye mye mer. Det skal litt til å kjede seg med andre ord.OLYMPUS DIGITAL CAMERAParallellgaten rett nedenfor Bourbon Street er Royal Street, selve postkort gaten i New Orleans. Det er vel bevarte boliger, historiske hoteller og jeg vil påstå at de har USA´s dyreste antikvitetsbutikker. Jeg syns det er veldig moro å se på gamle ting, og var nysgjerrig på om det var en gammel globus å oppdrive. Intet anet jeg at globuser var populært, og da jeg endelig fant en skikkelig lekker utgave i en av antikivitetsbutikkene, var prislappen på ikke snauere enn 169.000,-. Puh – for en globus liksom!

Så er det voodoo da. Voodoo har tydeligvis et godt tak på i innbyggerne i New Orleans. Det finnes eget voodoo museum her. Flere av butikkene solgte voodoo-stæsj og du kunne få livet ditt spådd i en glasskule av ekte trollmenn. Ja, ihvertfall ifølge skiltene utenfor butikkene. I tillegg er dette byen for spøkelseshistorier, mon tro om dette kommer av at det har vært flere katastrofer her gjennom tidene. Du kan bli med på guidede turer der du besøker flere hjemsøkte boliger, men akkurat dette valgte jeg å hoppe over, sånn for sikkerhets skyld.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAI gamlebyen, som er byens hjerte, finner du Jackson Square. Her finner du St Louis Cathedral fra 1851 som er den eldste katedralen som er i bruk i Nord-Amerika. Utenfor denne vakre katedralen har de hjemløse inntatt plassen sammen med ytterlige en gjeng sprø (kanskje ikke fullt så ekte) trollmenn og hekser. Akkurat her ville nok ikke jeg få spådd fremtiden. Tja, hvis ikke du tror en bowlingkule sier det samme som en krystallkule så.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHer finner du også en nydelig liten park med en statue av general Andrew Jackson (derav navnet Jackson Square). Utenfor parken står det hest og vogn på rad og rekke som venter på å ta deg med på en rundttur i New Orleans kjerne. Hadde det ikke vært for at det var så guffent og kaldt, hadde jeg nok hoppet på en av disse vognen, men for min del var best å bevege seg på egenhånd for å opprettholde en viss kroppsvarme.

En fin måte å se litt av byen på, er å hoppe på en av de gamle og sjarmerende «Street cars», det som vi rett og slett kaller en god gammeldags trikk. Siden vi hadde fått med oss mye av byen til fots, tok vi den linjen som gikk utenfor selve bykjernen. Vi kjørte tydeligvis i den mer formuede delen av New Orleans, for her var det herskaplige, vakre, store hus – der alle hadde en terrasse med 2 stoler vendt ut mot gaten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAByen er nok mest kjent for Mardi Gras – kanskje et av verdens mest kjente karneval. Mardi Gras betyr fete-tirsdag på fransk. Hele festivitasen starter alltid 46 dager før påske, så tidspunktet variere derfor fra år til år, en eller gang mellom 3. februar og 9. mars og varer i hele 12 dager. Sjekk derfor i kalenderen og få med deg dette hvis du planlegger tur til New Orleans. I denne perioden bør du nok være tidlig ute med hotellbooking.

Et par tips om hvor du skal overnatte og spise i New Orleans, kan du lese om her: Spise og sove i New Orleans.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOg du…, prisen på den globusen var i dollar altså! Så vi snakker i underkant av 1,2 millioner norske kroner – for en GLOBUS! Og det skulle ikke forundre meg om det kom tax på i tillegg – sånn at den egentlige prisen blir nærmere 1,3 millioner! For å si det sånn; jakten på min globus fortsetter!

Previous articleFontainebleau Miami Beach – et hotellikon
Next articleSpise og sove i New Orleans

6 COMMENTS

  1. Så gøy å lese om din opplevelse av New Orleans! Jeg er sånn generelt sett ikke så veldig interessert i usa, men akkurat New Orleans kunne jeg godt tenke meg å besøke! 😀 Fine bilder!

    • Hei Reiseliv og takk for hyggelig kommentar! Jeg syns egentlig alt er så stort i USA, så jeg finner meg liksom ikke helt til rette…, men New Orleans er akkurat passe stor. Skulle veldig gjerne vært der når det var litt varmere og folk satt ute på alle de hyggelige terrassene rundt omkring.

  2. Steike, SÅ mye for en globus liksom!? Den måtte jo være dynket i gull og diamanter eller noe? Haha :p

    Fint innlegg fra New Orleans! Det frensh quarter er så trivelig (og crazy på sommerkveldene), og St. Louiskatedralen er jo megaflott. Ser ut som noe fra en Disneyfilm i grunn!

    Tror heller ikke jeg hadde turt å vært med på rundtur i et haunted house :p

  3. He he Renate, jeg lurer på hva som egentlig gjorde at den var så dyr ja. Kanskje den tidligere har vært eid av en kjempekjent person? Men alt i den butikken var sykt dyrt – igrunn alle antikvitetsbutikkene hadde prislapper langt over hva jeg var villig til å betale! Moro å se ihvertfall…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.