Do you want a glass of prosecco?

Jeg ser på klokka. Den har ikke tippet lunsjtid ennå. Bobler er alltid godt, men akkurat nå skal jeg bare sette fra meg bagasjen på hotellet før jeg skal ut å utforske nærområdet. Jeg takker heller ja til et glass vann og sparer boblene til en senere anledning.

En slik velkomst er alltid hyggelig. Det er liksom ikke så mye som skal til for at førsteinntrykket blir bra.

La Villa Hotel Piemonte

Et boutiquehotell med masse sjarm

Det irske paret Nicola og Chris driver dette koselige boutiquehotellet i vinregionen Langhe i Piemonte. Det hele startet med at de ville ha et sommerhus i området, men da de kom over denne eiendommen fra 1800-tallet, som hadde vært ubebodd i 15 år, bestemte de seg for å starte et lite hotell og flytte ned hit for godt. De brukte et par år på å pusse opp, og åpnet i første omgang med 8 rom. I dag har de utviklet hele eiendommen og har totalt 14 rom og store, fine arealer for avslapping og nytelse.

La Villa Hotel Piemonte

Rom og fasiliteter

Alle de 14 rommene er forskjellig innredet. Rommet vi får er stort og lyst og har utgang til en stor terrasse som deles med 2 andre rom. Rommet har marokkansk stil med lys flommende inn fra alle kanter. Dette rommet var opprinnelig vinprodusentens kontor – kanskje ikke så ulogisk siden man omtrent kan spasere rett ut i vinåkeren fra terrassen utenfor.

La Villa Hotel Piemonte

La Villa Hotel Piemonte

Om du ikke ønsker å nyte stillheten og utsikten fra terrassen, kan du ta turen til den vakre hagen og bassenget på baksiden av hotellet. Her kan du legge deg ned i en solseng eller ta en forfriskende dukkert i bassenget, og uansett hva du velger, kan du se vinranker og vingårder så langt øye kan se. Du har også en liten bygning med en terrasse der du har deilige, myke sofaer. Her ser jeg for meg solnedgang og bobler i glasset – ja, eller kanskje litt rødvin siden det er det er herfra mange av de beste italienske rødvinene kommer fra!

La Villa Hotel Piemonte

Servering

Om du ønsker å spise på hotellet, serverer de hver kveld en 4-retters hjemmelaget middag til gjestene. Frokosten serveres nede i et hyggelig, lite frokostrom og gjerne utendørs om temperaturen tillater det. Om du ønsker litt forfriskninger, serverer de dette i baren i 1. etasje hvor du kan nyte dette foran peisen innendørs eller i solen i hagen utenfor.

La Villa Hotel Piemonte

Beliggenhet

De nærmeste byene av litt størrelse, er Asti, Alessandria og Acqui Terme, som alle ligger 20-35 minutters biltur fra La Villa Hotel. Hotellet ligger egentlig midt imellom alle disse 3 byene.

Hotellet ligger en 5 minutters kjøretur fra nærmeste landsby. Det ligger litt for seg selv på en høyde blant de utallige vinrankene. Men det er sånn det er i Piemonte. Man bør derfor ha en egen bil hvis du ønsker å utforske denne regionen.

Men det er også det jeg liker ved hotellet. Her kan du nyte ferien i sakte tempo og bare lytte til lyden av en traktor som kanskje putrer forbi der den er på vei til sin vinmark for å sanke inn årets druer.

La Villa Hotel Piemonte

Hotellet passer best for par uten barn eller venner på tur sammen. Hotellet tar ikke imot barn under 10 år, så her blir du ikke forstyrret av barneleven når du ligger ved bassenget.

Hotellet er behjelpelig med å finne aktiviteter eller guider deg til koselig steder og besøke i nærområdet. Under vårt opphold ble vi med Mario og Rex på både trøffeljakt og vinsmaking. Det var en annerledes og både hyggelig og morsom opplevelse som du kan lese om i dette innlegget; På trøffeljakt og vinsmaking i Piemonte.

Trøffeljakt i Piemonte

Trøffelsesongen er den mest hektiske og populære perioden i Piemonte, og spesielt i denne delen av regionen. Under hele trøffelfestivalen som varer fra 8. oktober til 27. november, vil det være arrangementer i hver minste, lille landsby. Nicola forteller meg at de mer eller mindre er fullbooket for neste års trøffelsesong! Så populært er det!

Priser

Pris for et dobbeltrom inkludert frokost er 190 Euro i lavsesong og 200 Euro i høysesong. Dette er et av de hotellene jeg har besøkt, hvor det ikke koster skjorta å reise alene heller. Pris for et enkeltrom er 100 Euro i lavsesong og 110 Euro i høysesong (Priser for 2016 sesongen).

La Villa Hotel Piemonte

Hotellet tar kun imot bestillinger via mail eller telefon, så dette hotellet finner du ikke på de store hotellbookingsidene. En skjult perle med andre ord!

Når den store trøffelfestivalen en over, stenger de hotellet og åpner igjen i slutten av mars. Vinteren bruker de på å omdekorere alle hotellrommene. Og hvis tiden strekker til, reiser de gjerne til varmere strøk. For vinteren i denne delen av Piemonte kan være både snørik og kald. Nicolas viser meg bilder fra området tatt i vintermånedene – og det er som om de skulle vært tatt i Norge. Store snøfonner og istapper. Dette visste i hvert fall ikke jeg om Piemonte.

Da jeg var veldig sent ute med å booke denne overnattingen (jeg booket uken før jeg dro!), hadde de bare en ledig natt tilgjengelig. Her skulle jeg så gjerne vært lenger! Slike, små familiedrevne hotell med masse personlighet og sjarm, er min favoritt!

La Villa Hotel Piemonte

Sjekk ut hotellets hjemmeside for mer informasjon: La Villa Hotel

(Denne turen i Italia ble gjennomført i september 2016)

Previous articlePå trøffeljakt og vinsmaking i Piemonte
Next articleAktiv ferie på Færøyene

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.