sponset-produktÅ pakke er en kunst. Å pakke riktig er et eget studie.

Det som ofte tar mest plass, er skotøyet. Jeg prøver derfor å velge sko som kan gå til det meste. På min tur til Galapagos og Peru, syns jeg dette var ekstra vanskelig. Jeg skulle innom sjø- og strandlivet, bytur, jungeltur, camping- og fjelltur. I tillegg liker jeg å ha muligheten til å kunne ta meg en kortere løpetur.

For å ikke ende opp med et utall par sko på turen, kom jeg frem til følgende valg:

En lettere type sko beregnet for aktivt bruk. Den skulle være lett og luftig, og en sko jeg også kunne ta meg en løpetur med. Siden disse løpeturene mest sannsynlig ville være på variert underlag og absolutt ikke asfalt, var det greit med en sko som ville fungere i flere typer terreng.

Siden jeg viste at vi på Galapagos skulle vandre en del på øyene som består av lavastein, strand og kupert landskap, var det greit at skoen egnet seg til dette også. Siden dette var en adventure ferie med mye aktivitet på programmet, er også bekledning preget av dette. Derfor var det også praktisk at disse skoene kunne fungere som en hverdagssko.

OLYMPUS DIGITAL CAMERASkoen jeg hadde med, ble derfor Marka W fra Viking Footwear. En superlett og hybrid løpesko. Den er laget i meshmateriale som gjør den luftig. Perfekt for svette dager på Galapagos! Samtidig som den er superlett, har den god demping og smal lest tilpasset oss damer. Rosa detaljer gjør den feminin og fresh nok til at den passer til en fritidsbukse eller sporty skjørt/shorts.

Med disse i baggen er det ihvertfall ingen grunn til å ikke ta en løpetur på ferien.

Så var det fjellturen da. Jeg sverger til gode sko på fjelltur. Her skulle jeg ikke bære annet enn en dagsstursekk, så det var ikke nødvendig med de kraftigste skoene. At de er lette på beina er en ting, men at de er lette å frakte med seg er også en stor fordel.

Et perfekt valg til en slik type fjelltur, uten nevneverdig bagasje, er Ascent fra Viking Footwear. Dette er en ekstremt lett fjellsko som også er 100% vanntett siden den har et beskyttende lag i GoreTex. Siden vi også skulle inn i jungelen, var dette helt perfekte sko til ett litt vått og gjørmete terreng. Ikke ble jeg våt på beina, og definitivt ble jeg ikke bitt av ekle etterkopper eller andre kryp som kanskje kunne finne på å befinne seg rundt beina mine!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Man kan jo fort tro at en så lett sko ikke vil gi deg så mye støtte. For meg er støtte i skoene viktig, og jeg kan trygt si at denne satt godt på foten både i jungelen og på min 3 dagers vandring i Andesfjellene. I jungelen var det som sagt gjørmete og i fjellene ekstremt støvete. Støvlene fikk med andre ord kjørt seg litt. Etter en rask dusj og litt børsting med en myk klut, var støvlene så gode som nye. Syntetstoffet i skoen er ikke bare med på å holde vekten nede, den gir den en slitesterk yte også. Et annet stort pluss er den gode gripeevnen på sålen. Godt å vite at den sitter godt når sånne som meg gjerne skal ut på den aller ytterste stenen for å se om utsikten er bedre der enn 1 meter lenger inn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mer informasjon om sko fra Viking, finner du på deres hjemmeside: Viking Footwear.

I tillegg til disse 2 parene som ble brukt flittig på turen og var de mest nødvendige av skotøy på turen, hadde jeg med meg et par lette tøysko og et par flip flops. Har du med dette på en slik type tur, er du godt dekket. Siden min tur inneholdt en bursdagsfeiring på en av verdens beste restauranter, hadde jeg også med meg et par (dog veldig lette!) pensko – men de var helt overflødig på resten av turen. Så med unntak av de, 3 par sko og flip flops. Det er helt innafor!

Pakkeliste for hva du skal ha med deg foruten skotøy på en adventureferie og tips til hva du skal pakke i, finner du her.

Vil du lese mer om Galapagosøyene og Peru? Her er en oversikt over disse innleggene:

Previous articleLares Trek – autentisk og vakkert i Andesfjellene
Next articleHva og hvordan pakker du til en adventureferie?

2 COMMENTS

  1. Jeg har et par fjellstøvler fra Viking, og mer solide sko har jeg aldri hatt. Har brukt dem i mange år nå, på turer rundt i Afrika og Sør-Amerika blant annet. Nå skal jeg sannelig vurdere om jeg trenger et lettere skopar derfra også 🙂

    • Hei Kjersti! Så hyggelig å høre at du også har gode erfaringer med sko fra Viking. Jeg reiser til Italia om et par dager, og da er det fjelltur på programmet. Disse fjellstøvlene blir med meg da også. Superlette og ikke minst veldig gode på foten 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.