Om sommeren er jeg faktisk nesten alltid hjemme i Oslo eller andre steder i Norge. Det er da byen min sover og alt er egentlig ganske stille og deilig. Det er da vennene mine har kortere arbeidsdager (hvis de ikke er på ferie), kveldene er lange og rosévinen i glasset er ekstra kald. Det er også da jeg har marka helt for meg selv. I sommer har jeg testet 3 forskjellige sekker fra Osprey til 3 ulike dagsaktiviteter du kan gjøre i marka. Og nå som sommer og ferietid er på hell, ja da er det bare å finne frem de gode treningsvanene – sekkene er like geniale da!

Løpesekken/drikkesekken Kitsuma

En løpesekk er akkurat det den er laget for, til å løpe med. Det eneste du strengt tatt trenger å ha med deg, er vann. På den varmeste sommerdagene er det for lite med bare en liten flaske i en taske rundt livet, så da er løpesekken et genialt alternativ. Et annet kanskje mer beskrivende ord for denne sekken, er nok drikkesekk. For du trenger jo ikke løpe for å bruke sekken, men det er altså drikke du får med deg her.

Dette er en sekk uten noe som helst ekstra dikkedarer. Du har 2 innvendige rom og 2 utvendige mesh-lommer. I det store rommet har du drikkesystemet, eller selve drikkeblæren. Den medfølgende blæra tar 2,5 liter og hektes fast med en liten stropp øverst i sekken slik at den ikke skal synke nedover. Drikkeslangen kommer ut på toppen og holdes på plass av en stropp på den ene bæreselen før den festes enkelt foran på bryststroppen med en magnet.

Foran på sekken er det en liten glidelåslomme. Her kan du ha mobiltelefon, betalingskort og nøkler som festes til en liten krok. På en av løpeturene brukte jeg de utvendige lommene til en bikini og et bittelite håndkle. En avkjølende dukkert etter endt løpetur er utrolig deilig.

Sekken sitter utrolig godt og tett på kroppen. Den er virkelig liten og praktisk – bare se på bildet over hvor lite den gjør ut av seg. Du strammer brystreima og de to sidestroppene, og du kan løpe langt og lenge uten at sekken hopper og spretter bak på ryggen din. Du vil nok høre at vannet skvulper litt, men dette gjelder alle drikkeblærer jeg har brukt. Bare pass på at det ikke blir for mye luft i drikkeblæra om du ikke fyller den helt opp, det hjelper masse.

Både ryggpanelet og stroppene er laget med ventilert netting. Hvorvidt den gir deg en veldig ventilert opplevelse når man allikevel svetter og peser seg gjennom en løpeøkt, er vanskelig for meg å bedømme – jeg blir svett uansett. Jeg vil heller påpeke at sekken sitter som støpt og gjør jobben sin – nemlig holder meg hydrert på løpetur!

Hva likte jeg best med Kitsuma 3: Lett egenvekt, kun 240 gram.

Andre bruksområder: På turer der du kun trenger å ha med deg drikke. For meg er dette en ren løpesekk.

Kitsuma kommer i 3 størrelser og 2 farger. Herrevarianten heter Katari.

Sykkelsekken Raven

For 7-8 år siden kjøpte jeg min aller første Osprey-sekk. Dette var en unisex sykkelsekk og har fulgt meg på utallige turer. Den har gått i vaskemaskinen flere ganger og er egentlig nesten like fin.

Jeg har nå fått en oppgradering av min trofaste sykkelsekk. Osprey har jo nå delt opp alle sekkene sine i herre- og damemodeller, og damemodellen i sykkelserien heter Raven.

Raven kommer i 2 størrelser, 10 og 14 liter. Jeg har valgt 14 literen som er den samme størrelsen jeg hadde fra før. Da vet jeg akkurat hva jeg får plass til.

Det jeg liker så godt ved Osprey sin sykkelsekk, er at de først og fremst sitter veldig godt på ryggen. Jeg sykler mest på sti, og da er kroppen mye i bevegelse. Hovedårsaken til at jeg bruker sykkelsekk, er at jeg har drikke lett tilgjengelig. På samme måte som løpesekken, har du drikkeslangen lett tilgjengelig festet foran på bryststroppen.

På sykkelturene mine har jeg også alltid med meg ekstra slange og litt verktøy. Og her har Osprey funnet på noe lurt. De har laget en egen lomme beregnet for verktøy!

Sekken er ellers delt opp i mange smarte lommer. Du har et stort hovedrom hvor jeg alltid bruker å ha en ekstra tørr trøye, tynn vindjakke, solbriller, matpakke og snacks hvis jeg er på lengre tur og en liten førstehjelpspakke (det kan gå litt hardt for seg på stisykling).

Den lille lommen som er perfekt til mobiltelefonen eller solbrillene er som vanlig plassert på toppen av sekken. På denne sekken har du også en liten lomme foran, med glidelås på siden. Her finner du også dette smarte nøkkelfeste. Inni denne lomma har du også små nettinglommer til bruk til f.eks løse betalingskort etc.

Innvendige nettinglommer finner du også i hovedrommet. Det finnes også hele 4 utvendige mesh-lommer. På hver side finner du lommer egnet til mindre drikkeflasker eller en termokopp. Foran har du en større lomme du kan stramme med stropper på hver side. Perfekt til å dytte en tynn vindjakke eller hansker nedi. Utenpå denne lomma igjen, finner du nok en mesh-lomme. Det er kanskje i overkant med lommer og finurlige løsninger på denne sekken, men du finner fort ut hvilke lommer som er perfekt til ditt bruk. Og om du ikke syns dette var nok, så har det kommet 2 nye lommer på hoftebeltet også. Dette hadde jeg ikke på den gamle sekken, så jeg har ikke helt funnet ut hva som er perfekt å ha i disse. Kanskje litt nødsnacks når du er på de ekstra lange turene?

Foran på sekken finner du også et hjelmfeste. For å være helt ærlig; i alle de årene jeg brukt denne sekken, så har jeg aldri brukt denne til å feste hjelmen i. Rett og slett fordi dette for meg er en ren treningssekk, og enten er hjelmen på hodet, eller så legger jeg fra meg hjelmen i bilen når jeg er ferdig trent. Men det er jo tross alt en sykkelsekk, så hvorfor ikke ha et hjelmfeste?

Hva likte jeg best med Raven 14: Egen lomme for verktøy.

Andre bruksområder: Kan brukes til kortere vandreturer, men pakkvolumet er nok ikke så effektivt som på sekker med mindre tekniske detaljer og færre lommer.

Raven 14 (eller forsåvidt min forrige modell av denne typen) er en av mine favorittsekker. Den er kompakt og har et kult design og er desidert den sekken jeg har brukt mest gjennom årenes løp. Den har vært med på utallige treningsøkter, langturer og sykkelritt.

Raven kommer i 2 størrelser og 2 farger. Herrevarianten heter Raptor.

Dette er etter min mening en sekk du kjøper hvis du driver aktivt med sykling. Ønsker du å ha kun én sekk med flere bruksmuligheter, anbefaler jeg heller å kjøpe en av de andre mange flerbrukssekkene Osprey har. Jeg har også testet en slik type og dette er den siste sekken i denne testen.

Sykkel og ferie en perfekt kombinasjon. Alle mine innlegg der sykkelen er med, kan du lese mer om her.

Dagstursekken Sylva

Noen ganger kan det bli litt mye sekker i garderoben og det kan være greit med kun én sekk til flere bruksområder. De to forrige sekkene i denne testen, er ment for et spesifikt bruk, henholdsvis løping og sykling. Jeg vil nok uansett si at å løpe med en vanlig dagstursekk ikke er optimalt. Dette fordi de er større og oftest ikke sitter så tett inntil kroppen, noe som gjør at sekken hopper mer når du løper. Det er ikke noe særlig behagelig. Når det kommer til sykling, kan selvfølgelig flere sekker brukes, og Sylva 12 er et godt alternativ da. Det er jo også viktig å skille mellom tur og trening. På tur har man gjerne mer med seg enn på en ren treningsøkt der du helst ikke vil ha med mer enn strengt tatt nødvendig.

Sylva 12 har 2 liter mindre pakkevolum enn sykkelsekken over, men jeg syns allikevel denne er mye mer romslig. Den er også enklere uten de mange lommene.

Drikkesystem følger ikke med, men kan kjøpes utenom. Den innerste lommen helt inntil ryggen er laget for en drikkeblære og du har den samme magneten på bryststroppen som holder drikkeslangen på plass. Ellers har du et stort hovedrom som inneholder flere mindre nettinglommer (fint for deg som er litt organisert når du pakker). På toppen har du den samme lommen som går igjen på mange av Osprey sine sekker – den lille som er super for mobiltelefon, betalingskort og nøkler. Med Sylva følger det også et integrert regntrekk.

Utvendig mesh-lommer er 2 sidelommer og en i front. Stroppene er enkle og uten ekstra lommer. Ryggpanelet er i netting og er laget slik at det er et lite lufterom mellom ryggen og sekken (kalles for Airspeed). Perfekt for de varme dagene.

I likhet med sykkelsekken, finner du også her feste for hjelmen. Dette er derfor en sekk som for meg er fin hvis jeg skal kombinere sykkel og gåtur og ikke vil legge fra meg hjelmen hvor som helst, da kan jeg lett feste den på sekken.

Sekken er romslig og er perfekt for mine korte dagsturer i marka. Da pakker jeg med meg badetøy eller tørr, varm trøye (kommer jo an på årstiden), matpakke, drikke og ofte kamera.

Hva likte jeg best med Sylva 12: Nett, men samtidig romslig.

Andre bruksområder: En svært anvendelig sekk. Ved siden av bruken som en vanlig dagstursekk, er dette en fin sekk til sykling, trening og som reisesekk.

Vekt 740 gram – det samme som sykkelsekken, men mer pakkevolum per gram her altså.

Sylva kommer i 2 størrelser og 2 farger. Herrevarianter heter Syncro.

Turtips i Oslomarka:

Jeg har gjennom flere år samarbeidet med Osprey og jeg får selv velge modell, størrelse og farge på produktene jeg tester. Det legges ingen føringer på tekst og bilder.

Previous articleForsinket fly eller skadet bagasje? Stå på kravene dine!
Next articlePå min første alenetur med hengekøye i Oslomarka

2 COMMENTS

  1. Kult! Jeg bruker sekk mye på grotteturer og gruveturer eller på andre urbex eventyr 🙂
    Gøy å følge bloggen din! Du drar på så mange spennende eventyr verden rundt!
    Jeg føler vi deler en samme type interesse jeg har jo litt mer urban exploring greia!
    Men begge to liker vi jo å utforske verden! Stå på klemmer fra søskenbarnet ditt 🙂

    • Hei fetter Trulz! Så koselig å høre fra deg da! Sekk er rett og slett en uunnværlig «ting» på tur 🙂 Morsomt å følge med på dine urbane eventyr – det ser jo veldig spennende ut det også. Man trenger jo absolutt ikke reise langt for å sanke gode opplevelser. Klem fra meg 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.