Det skjer noe med deg når du blir eldre (ok, nå skal jeg ikke tale for alle her, men dette gjelder i hvert fall meg). Du liker litt mer komfort og tar ikke alltid til takke med hva som helst. Jeg må innrømme at bittelitt ekstra med luksus, ikke er å forakte. Joda, jeg har blitt et lite luksusdyr når det kommer til det å velge overnatting.

Valget mitt for overnatting i Lima er i grunn ikke så vanskelig. Etter litt surring rundt på nettet, faller valget på et flott art-boutique hotell, nemlig Hotel B.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hotel B ligger i den romantiske og bohemske bydelen Barranco. Hotellet ble opprinnelig bygget som et sommersted for Garcia Bedoya familien. I nyere tid har dette blitt restaurert og kombinert med nye elementer, og i 2013 ble dette til et flott art-boutique hotell.

Alle rommene er forskjellige. Vi har bestilt et Alcoba rom. Disse rommene er ikke store (19-22 kvm), men takhøyden er enorm, så du får ikke følelsen av at rommet er så lite. I tillegg har vi en stor terrasse. Det er separat wc og dusj, og vasken er plassert for seg selv i entreén. Eller når du kommer inn på hotellrommet, så kommer du rett på badet. Litt ettersom hvordan du tolker det. Jeg syns utformingen og utnyttelsen av arealet er genial. I taket er det et lite vindu. Med en snor åpner du en luke og morgensolen kan strømme inn. Vårt rom er i den opprinnelige delen av bygget. Rommet vender ut mot en relativt trafikkert vei, men vi hører ikke en lyd fra gaten innefra.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Frokosten serveres enten inne i biblioteket eller ute i ”El Patio” som er en koselig, utendørs bakgård. Denne bakgården skiller den nye og den opprinnelige delen av hotellet. Frokosten består av korn, frukt, yoghurt, et par enkle delikatesser fra kjøkkenet, bakverk og litt pålegg samt ferskpresset juice. I tillegg kan du bestille egg i alle varianter fra en ala carte meny, samt flere desserter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hver ettermiddag serveres ”Tea Time” i biblioteket. Her får du et utvalg munnfuller fra kjøkkenet i tillegg til flere typer god te. Kaffe kan bestilles om du vil ha det.

I 2. Etasje finner du et gigantisk oppholdsrom. Her finner du aviser, et utvalg lekre designbøker med harde permer og glossy papir, samt en stor glassdispenser med iste. Siden bydelen preges av mange artister med egne gallerier, finner du et godt utvalg av kunst spredd litt rundt om i hotellet. Dette syns jeg gir hotellet masse sjarm og særpreg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Går du videre opp en etasje, finner du ”Sundowner Deck”. En stor terrasse du kan sitte å nyte livet på, kanskje etter en slitsom dag i Lima? Her har du utsikt over hele nabolaget.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hotellet har også en egen restaurant og bar. Siden vårt opphold bare var på 2 netter, rakk vi ikke å teste annet en litt snacks og drinker i dette området. Middag hadde vi jo allerede booket på en av verdens beste restauranter (mer om dette kommer). Med tanke på kvaliteten på det vi fikk til frokost, tea time og snacks, så vil jeg tro de serverer veldig god mat her.

Jeg snublet over en rapport laget av Robb Report som beskriver de 100 beste hotellene i Karibien og Latin Amerika. Hotel B finner du på denne listen.

Hotel B har 17 rom, så det anbefales (spesielt i høysesong) å booke rom i god tid. Pris for et dobbeltrom starter fra $450 per natt.

Trenger du tips til hva du skal gjøre i Lima? Det finner du i dette innlegget.

Previous articleRundtur og bursdagsfeiring i Lima
Next articleSpis deg gjennom gourmetbyen Lima

2 COMMENTS

  1. Det ser da helt fantastisk ud 🙂 Sikke en sted du har fundet der og den tagterrasse er da en oplevelse i sig selv. Vi er enige med dig og tror at det er aldersbestemt. Vi er også blevet lidt mere kræsne og vil have komfort, nu ældre vi er blevet og ikke bo hvor som helst.

    • Når man bor på slike steder som dette, har man jo også lyst til å tilbringe litt mer tid på hotellet. Siden det var vinter i Peru nå, var det litt kaldt å sitte på terrassen. Men vi som bor i Skandinavia er jo i grunn vant til å sitte på en terrasse inntullet i et varmt pledd, så det var i grunn tiden som skortet på at vi ikke fikk benyttet denne terrassen. Vi fikk imidlertid brukt den lille terrassen utenfor restauranten. Det var koselig å sitte der å se på gatelivet også 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.