sponset-reise-nySyns du det høres spennende ut med litt adventure, men er kanskje ikke helt sikker på hvor grensen går på hvor eventyrlysten du vil være? I Thailand har jeg testet kajakk i lille Amazonas og bamboorafting. Dette er innenfor det jeg vil kalle soft adventure og kan gjøres av absolutt alle!

DCIM100GOPROG0079568.

Vi er i et området som heter Ban Tha Din Daeng, som også kalles lille Amazonas. Her skal vi padle kajakk. Dette prøvde jeg for første gang i sommer da jeg var på tur i den svenske skjærgården. Nå var det dags for å teste om mine ferdigheter fortsatt sto ved mål. Når vi ankommer kajakkene, sitter det en egen styrmann i alle kajakkene. Her skal vi visst bare nyte og ikke bruke en eneste kalori. Så da fikk jeg jo muligheten til å filme litt i stedet.

DCIM100GOPROG0149662.

Ban Tha Din Daeng består av store områder med med mangrove skog. Dette er en skog eller sump som vokser i tropiske og subtropiske kyststrøk. Trærne har lange røtter og trives veldig godt i tidevann. Den kan vokse i alt fra sand til gjørme.

Vi padler gjennom denne frodige skogen og det er flere avstikkere fra elven vi befinner oss på. Kjenner at det er helt greit å holde seg til hovedåren. Vannet er rikt med fisker, og vi møter på en ivrig fisker som har som mål å skaffe middag til seg og familien.

Etter vår fine og avslappende kajakktur er det flere vannaktiviteter på programmet. Vi skal på bamboorafting i Wang Kiang Khu elven. Også her skal vi bare nyte. Vi sitter to og to på en bambusflåte. Foran er styrmannen og skal få oss vel nedover elven. For oss nordmenn tenker vi nok ofte på rafting som rafting i Sjoa. Dette er en langt mildere variant. Det er kun et par bambusstenger mellom oss og elva, så du blir våt i rumpa, men det er det. Igjen kan jeg bare nyte turen og filme i ro og mak. Styrmann fikser alt.

DCIM101GOPROG0300043.

En familie tar et avkjølende bad, noe som ser fristende ut i denne varmen. Det er selvfølgelig mulig om du har tilgjengelig skift med deg. Så langt hadde ikke jeg tenkt, men på den annen side er det varmt og deilig og man tørker jo fort opp.

På veien ser vi flere slanger som hviler i trærne. Jeg håper ikke de er av den farlige sorten og sikter meg ut som neste måltid. Guiden sier de ikke er farlige og nærmest pirker borti den med stokken for at jeg skal få ekstra godt øye på den. Jeg blir mest bekymret for om den skal falle ned i fanget mitt! Følg nøye med i filmsnutten under, så kanskje du får øye på den.

Har du lyst til å prøve deg på soft adventure neste gang du er i Thailand? Ta kontakt med hotellet du bor på eller en av de lokale turagentene. De hjelper deg med å sette opp en dagstur til disse stedene. Ikke glem å besøk det lokale skilpaddesenteret der du kan adoptere en skilpadde og sette den ut i havet. Les mer om dette her: Slipp Zen fri! .

Bli med på kajakktur og bamboorafting i denne lille filmsnutten (2 min):

Fakta om Phang-Nga

  • En provins i Thailand rett nord for den mer kjente provinsen Phuket
  • Turiststedet Khao Lak ligger i hjertet av regionen og har 200 km med urørte strender
  • Flere av Thailands nasjonalparker ligger her. Nasjonalparkene har stengt i lavsesong
  • Høysesong er fra November til April og kalles også den tørre sesongen.
  • Lavsesong er fra Mai til Oktober og er den grønne sesongen med tidvis mye regn.
  • Jul og nyttår er ekstremt populært i dette området og prisene fyker til værs
  • Nærmeste flyplass er Phuket International Airport (65 km/ 1,5 time med bil til Khao Lak)

Reisen er en del av en pressetur arrangert av Amazing Thailand og Phang Nga Tourist Assosiation. 

Previous articleSlipp Zen fri!
Next articleEn hyttetur i Oslos villmark

6 COMMENTS

    • Åhhh…. det høres kjempedeilig ut! Jeg lengter også etter å kunne reise bort i en lang periode igjen. Det er aldri feil å være i Thailand i 3 måneder! Jeg får drømme meg vekk til Thailand når du skal dit. Blir moro å følge bloggen din da 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.